1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Kiabi pleacă din România. Vin marile reduceri de preţuri

Francezii de la Kiabi, nume apărut în peisajul autohton al retailului de modă în 2009, au decis să-şi închidă operaţiunile din România. De săptămâna viitoare, în cele şase magazine ale retailerului vor urma reduceri masive de preţuri.

21 iun, 2012 | Capital

Retailerul de tip discount este în negocieri pentru vânzarea celor șase magazine din ţară, confirmă Vanessa Vazzaz, purtător de cuvânt al Kiabi Franţa, pentru Capital.

“Trebuie să te miști continuu, să-ţi rezervi loc pe piaţă dacă ai de gând să rămâi mult timp. Noi vrem să fim aici și peste zece ani“, spunea Alain Simar, directorul general al Kiabi România, într‑o discuţie din vara lui 2010.

În următoarea perioadă, în cele şase unităţi ale retailerului preţurile vor scădea semnificativ, având în vedere că francezii trebuie să scape de sticuri. "De sămbătă (23 iulie n.red) sau de la începutul lunii viitoare se vor face discounturi, pentru a scăpa de stocuri", a declarat pentru ECONOMICA.NET o sursă din piaţă. Deja pe site-ul companiei este anunţată campania promoţională "Zile Demenţiale", care a început pe 9 iunie şi se va finaliza pe 31 iulie. Reducerile sunt de peste 50%. 

Pe-atunci, planul era ca, până în 2014, Kiabi să ajungă la o reţea de 20 de magazine în România și 400 de angajați. Motivul: “Cifra de afaceri a scăzut puternic în 2011 și, pe termen mediu, nu sunt perspective de revenire pe creștere”, explică Vanessa Vazzaz, purtător de cuvânt al Kiabi Franţa, pentru Capital, care evită să dea vreo cifră concretă. Citeşte mai mult pe Capital.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, magazinele Kiabi din România au generat în 2010 pierderi de peste 4,2 milioane de lei la o cifră de afaceri de  peste 47,3 milioane de lei.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO