Magazinul de mobilier kika face bani din nunţi şi botezuri

Retailerul austriac de mobilier kika oferă mirilor şi părinţilor posibilitatea de a deschide liste de cadouri pentru invitaţii la nuntă sau botez. O astfel de listă a adus încasări de până la 4.500 de euro.
Alina Stanciu - Dum, 01 iul. 2012, 21:05
Magazinul de mobilier kika face bani din nunţi şi botezuri

Retailerul austriac de mobilie kika a adus în România, odată cu inaugurarea primului magazin din reţea, şi un serviciu foarte puţin exploatat pe piaţa locală, marcând astfel o premieră în retaileul cu mobilier: listele de cadouri pentru nunţi şi botezuri. După modelul exportat de peste graniţe, aceste liste dau posibilitatea persoanelor care urmează să se căsătorească sau celor care urmează să-şi boteze copiii, să gestioneze cadourile pe care le vor primi de la invitaţi, astfel încât să fie siguri că vor avea parte de ce îşi doresc, într-un singul exemplar. 

Sute de liste de nuntă

Chiar dacă există deja din 2008, serviciul listelor pentru nuntă şi botez este încă unul destul de necunoscut pentru piaţa locală. Veniturile generate sunt însă în creştere. „Până acum, am avut câteva zeci de liste de nuntă. Acesta este în continuare un sistem nou pentru România unde mirii preferă variantele tradiţionale de primit cadouri. Trendul este însă pozitiv şi din ce în ce mai multe persoane apelează la acest mod practic de a organiza aspectele materiale ale nunţii”, au declarat pentru ECONOMICA.NEToficialii kika.

Cadouri de mii de euro

Din datele companiei, cea mai valoroasă listă de nuntă s-a ridicat la 20.000 de lei (în jur de 4.500 de euro). „Listele de nuntă au fost organizate în general pentru evenimente restrânse. Produsele sunt foarte variate, dar sunt alese mai ales decoraţiunile şi covoare sau corpuri de iluminat .”, mai spun reprezentanţii kika.

Daruri multe pentru bebeluşi

În ceea ce priveşte listele deschise de părinţii care îşi organizează botezul, până acum, retailerul de mobilier a gestionat peste 350 de liste de cadouri. Valoarea minimă a listei „baby” este de 500 de lei, iar cea mai mare suma cheltuită pentru o astfel de listă s-a cifrat la 7.000 de lei (în jur de 1.500 de euro). „Pe lista de baby, cele mai cumpărate produse sunt mobilier – pat, masă de înfăşat, scaun de alăptat, cărucior, hăinuţe, biberon, jucării”, au mai declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Cadou de la kika

Lista de nuntă poate fi deschisă atât de miri, cât şi de către naşi sau de către părinţii mirilor, dar se va închide obligatoriu de către miri. Clientul poate alege produsele care fac obiectul listei de nuntă sau
poate lăsa lista deschisă la alegerea invitaţilor. În cazul în care pe lista de nuntă se află un produs cu valoare mare, fiecare invitat poate achiziţiona cupoane valorice kika în valoarea dorită, pe care le
dăruieşte mirilor. Ulterior, aceştia pot folosi cupoanele cumulate pentru achitarea listei de nuntă. 

Clientul poate începe cumpărăturile pentru lista de nuntă cu maxim 3 luni înainte de eveniment şi are dreptul să facă cumpărături pentru această listă pentru încă o lună după acesta. La fel ca în cazul listei baby, după expirarea acestui termen nu se mai permite adăugarea niciunui articol pe lista de nuntă. Prin eveniment se înţelege atât cununie civilă cât şi cununie religioasă. În cazul în care cele două evenimente sunt programate la o distanţă mai mare de 4 luni de zile, se pot deschide două liste de nuntă, câte una pentru fiecare eveniment în parte.

Pentru a impulsiona vânzările prin această metodă, kika oferă clienţilor o reducerede de 10% din valoare listei de cadouri, fie că este vorba de daruri pentru nuntă sau pentru botez.

Primul magazin kika din România, ce ocupă o suprafaţă de aproximativ 27.000 m2, a fost deschis în anul 2008, în zona comercială Militari din Bucureşti, şi a reprezentat o investiţie de 31 milioane de euro.

kika se numără printre cei mai mari comercianţi de mobilier şi decoraţiuni din Europa, cu un lanţ de 68 de magazine şi aproximativ 7.700 de angajaţi. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna anului trecut închiderea companiei după ce Uniunea Europeană a refuzat......
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa ...
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...