Kim Jong-un nu pare să fi fost supus unei intervenţii chirurgicale

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, nu pare să fi fost supus unei intervenţii chirurgicale, a declarat duminică un oficial din cadrul preşedinţiei sud-coreene, care a negat categoric speculaţiile cu privire la sănătatea lui Kim, transmite Agerpres.
Economica.net - Dum, 03 mai 2020, 09:30
Kim Jong-un nu pare să fi fost supus unei intervenţii chirurgicale

„Au existat relatări ale presei care speculau despre operaţiile preşedintelui Kim, menţionând o schimbare a modului în care acesta merge”, a declarat reporterilor un înalt oficial al Casei Albastre (preşedinţia sud-coreeană), spunând că administraţia prezidenţială consideră acest lucru ca nefiind adevărat.

Întrebat dacă liderul nord-coreean nu a trecut nici măcar printr-o procedură medicală relativ moderată, oficialul a răspuns afirmativ. Vorbind sub condiţia anonimatului, acesta a refuzat totuşi să dezvăluie motivul pe care se bazează această apreciere.

Presa de stat din Coreea de Nord a relatat sâmbătă că liderul Kim Jong-un a tăiat panglica în cadrul unei ceremonii marcând finalizarea vineri a unei fabrici de îngrăşăminte fosfatice din Sunchon, la nord de Phenian.

Potrivit Reuters, Kim a fost văzut în fotografii zâmbind şi vorbind cu consilierii în timpul ceremoniei. Înregistrări ale televiziunii de stat au arătat mişcările picioarelor lui Kim care păreau rigide şi sacadate.

Autenticitatea fotografiilor, publicate pe site-ul web al ziarului oficial Rodong Sinmun, nu a putut fi verificată.

Aceasta a marcat prima apariţie publică a liderului nord-coreean în 20 de zile, de la 11 aprilie, când a prezidat o şedinţă a biroului politic al Partidului Muncitorilor, de guvernământ.

Absenţa sa de la un eveniment anual ce marca aniversarea naşterii la 15 aprilie a regretatului său bunic şi fondatorul naţiunii Kim Il-sung a alimentat zvonuri că ar putea fi grav bolnav.

În pofida rapoartelor mass-media care speculau în legătură cu starea sa de sănătate, oficialii de la Seul au spus în repetate rânduri că nu există semne neobişnuite în Coreea de Nord şi că se crede că liderul se află în oraşul Wonsan din estul ţării.

Nu este prima dată când Kim Jong-un a dispărut din viaţa publică. În 2014, nu a mai fost văzut timp de şase săptămâni înainte de a reapărea mergând cu un baston. Câteva zile mai târziu, serviciile de informaţii din Coreea de Sud au spus că a fost operată pentru un chist la gleznă, aminteşte AFP. 

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...