1EUR = 4.8068 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Kingfisher, cel mai mare lanţ de bricolaj din Europa, a cumpărat magazinele Bricostore din România

Grupul britanic Kingfisher PLC, cel mai mare lanţ european de magazine de bricolaj, a anunţat joi că a preluat reţeaua de 15 magazine Bricostore din România de la grupul francez Group Bresson, transmite Reuters.

18 apr, 2013 | Agerpres

Tranzacţia, al cărei preţ nu a fost dezvăluit, ar urma să se finalizeze în următoarele două luni. Magazinele achiziţionate au înregistrat vânzări de 131 milioane de euro şi un profit operaţional de 5 milioane de euro în 2012.

Kingfisher a precizat că magazinele achiziţionate vor fi convertite în magazine Brico Depot (formatul din Franţa al Kingfisher) iar pe termen lung are de gând să-şi extindă reţeaua din România până la 50 de magazine.

'Modelul Brico Depot s-a dovedit unul de succes în Franţa şi Spania iar piaţa de bricolaj are un potenţial solid de creştere', a declarat directorul Kingfisher, Ian Cheshire.

În urma acestei tranzacţii, numărul total de magazine Kingfisher a ajuns la aproximativ 1.050 de unităţi în nouă ţări din Europa şi Asia. Principalele branduri de magazine ale celor de la Kingfisher sunt B&Q, Castorama, Screwfix şi Brico Depot. Lanţul britanic are, de asemenea, o alianţă strategică cu Hornbach, cel mai mare retailer de tip do-it-yourself din Germania.

Grupul francez Bricostore a intrat pe piaţa din România în urmă cu 10 ani şi în prezent are o reţea de 15 magazine, în Bucureşti şi alte 11 oraşe - Arad, Brăila, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Focşani, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Suceava. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO