Kingfisher a înregistrat vânzări de 35 milioane de lire sterline în trimestrul al treilea în România

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher a înregistrat în trimestrul al treilea vânzări de 35 de milioane de lire sterline (42 milioane euro) în România, după ce a finalizat în trimestrul al doilea preluarea a 15 magazine Bricostore.
Economica.net - joi, 28 nov. 2013, 21:26
Kingfisher a înregistrat vânzări de 35 milioane de lire sterline în trimestrul al treilea în România

La nivel de grup, vânzările au crescut în trimestrul al treilea cu 8%, la 2,92 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de euro), se arată în raportul financiar al retailerului britanic.

Perioada iulie-septembrie reprezintă primul trimestru întreg în care magazinele din România au fost incluse în rezultatele Kingfisher. Datele pentru operaţiunile din România şi alte trei ţări se referă la intervalul iulie-septembrie, în timp ce la nivel de grup trimestrul al treilea include perioada august-octombrie.

Retailerul a obţinut un profit brut din vânzări de 1 milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) în România în trimestrul al treilea.

Kingfisher defineşte câştigul brut din vânzări ca profit operaţional înainte de costurile centrale, cheltuieli şi venituri excepţionale, amortizarea activelor intangibile din achiziţii, precum şi înainte de impactul dobânzilor şi taxelor corespunzătoare participaţiilor în companii mixte şi asociaţilor.

La nivel de grup, profitul brut din vânzări a urcat cu 6%, la 271 milioane de lire sterline (325,6 milioane euro).

Kingfisher a anunţat în luna aprilie că a preluat de la compania franceză de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 milioane de euro anul trecut, şi ia în calcul posibilitatea creşterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Grupul a plătit 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash pentru cele 15 magazine, la care se adaugă preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat.

De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilităţi cash de 7 milioane euro în cadrul aceleiaşi tranzacţii, astfel că suma totală plătită de compania britanică pentru magazine se ridică la 63 milioane lire (75 milioane euro).

Cele 15 magazine preluate de Kingfisher de la Bricostore au avut vânzări de 11 milioane lire sterline (13 milioane euro) în iunie, prima lună de la preluare.

Magazinele din Romania vor fi reconfirgurate în formatul Brico Dépôt, utilizat de grupul britanic în Franţa şi Spania.

Kingfisher concurează pe piaţa românească cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Praktiker şi Leroy Merlin.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...