1EUR = 4.7274 RON | Bucureşti 30 º

Finanţe şi bănci

Kiwi Finance a intermediat credite de retail de un miliard de euro în 14 ani

 

KIWI Finance, lider al pieţei de brokeraj din România, a acordat anul trecut credite de 562 milioane lei şi a avut o cifră de afaceri de13milioane lei. În 14 ani de activitate, KIWI Finance a intermediat credite de 1 miliard de euro, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Chiar dacă 77% din creditele acordate în 2017 au fost Prima Casă, cel mai rapid ritm de creştere l-au avut creditele ipotecare standard.


19 feb, 2018 | ECONOMICA.net

KIWI FINANCE a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 13,25 milioane lei, mai mare cu 21% comparativ cu anul anterior şi un volum de credite intermediate de 562 milioane lei, cu 27% mai mare faţă de 2016. De la înfiinţarea companiei până la sfârşitul anului trecut, valoarea creditelor intermediate a depăşit pragul de 1 miliard de euro.

Pentru KIWI Finance, anul trecut a fost cel mai bun din ultimii 9 ani, ne-am atins ţintele pe care ni le-am propus şi am depăşit pragul de 1 miliard de euro credite intermediate de la înfiinţarea companiei,”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Din totalul creditelor intermediate anul trecut, 77% au fost credite ipotecare standard, 21% credite de nevoi personale şi 2% credite Prima Casă. Principalul vector de creştere a fost creditul ipotecar standard, atât ca volum, cu o creştere de 43% faţă de anul anterior, cât şi ca număr de clienţi, cu 26% mai mulţi faţă de 2016. Pe acest segment de credite, KIWI Finance a ajuns la o cotă de piaţă de 7% din total piaţă bancară.

Principalii trei factori care au determinat rezultatele foarte bune de anul trecut au fost cererea mare, pe ambele tipuri de credite care au contribuit majoritar în cifra de afaceri KIWI, ipotecar standard şi de nevoi personale, dobânzile şi costurile bancare ataşate creditelor încă mici şi o piaţă imobiliară stabilă. Politica monetară a fost neschimbată, comparativ cu anul 2016 în care am avut numeroase noutăţi legislative în piaţa bancară, iar efectele politicii fiscale probabil se vor resimţi de-abia în acest an”, a comentat Anca Bidian, CEO KWI Finance.

Dezvoltarea KIWI Finance va continua şi în 2018 pe cele trei direcţii majore prezente în strategia companiei din ultimii trei ani: digitalizarea serviciilor KIWI Finance, dezvoltarea reţelei de reprezentanţi şi francize KIWI şi creşterea performanţei echipei şi a serviciilor oferite clienţilor prin eficientizarea proceselor şi reducerea birocraţiei.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO