KL Software: achiziție și rebranding

“LIFE IS HARD. Work soft”. Așa comunică, începând cu finalul anului 2014, echipa KL Software din Cluj-Napoca - una dintre cele 6 companii locale din topul Deloitte CE Technology Fast 50, care au adus recent România pe locul 3 în clasamentul celor mai dinamice țări din regiune.
Economica.net - mie, 03 dec. 2014, 11:09
KL Software: achiziție și rebranding

Cu 10 ani experiență în dezvoltarea de aplicații pentru piața B2B și 5 ani de creștere accelerată a cifrei de afaceri, compania a decis să treacă recent printr-un proces de rebrading care să pună mai bine în evidență mesajul și beneficiul pe care produsele sale le oferă clienților:

 “În perioada testării noului nume al companiei – LIFE IS HARD – memorabilitatea brandului a fost de 100% în toate mediile abordate, iar schimbarea recentă de nume ne-adus feedback pozitiv atât la nivelul partenerilor de afaceri români, cât și din spațiul internațional”, mentionează Erik Barna, CEO și fondator al companiei.

Procesul de rebranding vine la scurt timp după ce KL Software a preluat controlul majoritar asupra Barandi Solutions LTD și filialei locale a acesteia, o firmă de IT cu mare potențial de dezvoltare pe piețe globale.

“Această achiziție contribuie la consolidarea business-ului și ne va permite o dezvoltare accelerată pe piețele pe care le vizăm pentru următorii 2 ani”, spune Cătălin Chiș, omul de afaceri clujean care deține grupul de firme APS și este acționarul majoritar al companiei LIFE IS HARD (KL SOFTWARE).

Deținută până la momentul preluării de tânărul antreprenor Andrei Barabaș, compania Barandi Solutions Ltd a avut în 2013 o cifră de afaceri de 250.000 USD, sediul central la Cluj-Napoca și un centrul de vânzări la Londra.

În ceea ce privește competențele echipei Barandi, “această achiziție ne vine ca o manușă”, consideră Erik Barna, CEO-ul LIFE IS HARD. “Dacă noi eram orientați strict pe dezvoltarea de produse pentru piața din România, Barandi Solutions realizează proiecte de outsourcing pentru clienți din Anglia, SUA, Olanda, Germania. Prin sinergia celor două firme vom reuși să oferim soluții IT mult mai complexe și variate pentru o piață globală”.

Dupa achiziționarea Barandi, cele 2 companii de software își vor desfășura activitatea ca entități de sine stătătoare, cu obiective clar definite. Barandi se va adresa piețelor globale, cu produse adaptate necesităților acestora, în timp ce LIFE IS HARD se va concentra pe a dezvolta soluții destinate pieței românesti.

După 5 ani de creștere accelerată a cifrei de afaceri, în octombrie 2014, LIFE IS HARD a intrat în topul Deloitte CE Technology Fast 50, clasament în care se află cele mai dinamice companii de IT din regiune.

Compania activează pe piață din 2004, timp în care a dezvoltat mai multe aplicații devenite lider în rândul publicului-țintă.

Cea mai cunoscută dintre acestea, 24broker, este folosită în România de către peste 35.000 de utilizatori, peste 90 de brokeri de asigurări, care operează anual tranzacții în valoare de aproximativ 200 milioane euro prin intermediul acestei platforme.

Activitatea echipei LIFE IS HARD este concentrată pe a dezvolta soluții B2B optimizare a proceselor de business, de reducere a costurilor operaționale, de optimizare a proceselor de vânzare,  ceea ce i-a adus o creștere anuală de 40-50% a cifrei de afaceri.

Pentru 2014, compania estimează o cifră de afaceri de peste 1.2 milioane euro, după ce vânzările din 2013 au atins un nivel de 320.000 de euro.

LIFE IS HARD are sedii la Cluj și la Bucuresti și face parte din grupul de companii Active Power Solutions (APS), condus de omul de afaceri clujean Cătălin Chiș.

Te-ar mai putea interesa și
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 22,47 de milioane de lei, cu 21% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor transmise......
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Societatea de Investiţii Financiare Oltenia a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,057 de milioane de lei, de ...
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Chişinău a anunțat vineri că deschide cel de-al șaptelea magazin din România, la ...
Coca-Cola a renunțat să mai comercializeze Coca-Cola Energy în America de Nord
Coca-Cola a renunțat să mai comercializeze Coca-Cola Energy în America de Nord
Gigantul american Coca-Cola a anunţat vineri că va înceta să mai comercializeze băutura energizantă Coca-Cola Energy ...