Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a desemnat-o pe Viorica Dăncilă, propusă de PSD, pentru funcţia de prim-ministru. El a mai spus că PSD va trebuie să demonstreze şi că va face ceea ce a promis. 
Economica.net - mie, 17 ian. 2018, 15:26
Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier

„Cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar acum, PSD-ul trebuie să performeze. Românii au mari aşteptări şi eu am mari aşteptări”, a declarat şeful statului.

Totodată, preşedintele a precizat că a ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern şi de desemnarea prim-ministrului.

‘Astăzi, toată ziua, am ascultat opiniile şi argumentele politicienilor, dar am reuşit ieri, aseară, astăzi, între întâlniri, să ascult şi opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe reţele de socializare (…). Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica internă a României, sunt multe argumente legate de politica externă şi de securitatea României. Am ascultat şi am citit cu atenţie toate aceste opinii şi argumente şi le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau? În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile Curţii Constituţionale în materie de desemnare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară’, a afirmat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel, miercuri, la cei implicaţi în procedura de formare a Guvernului să se mobilizeze.

‘Invit pe toţi cei implicaţi în procedură să se mobilizeze şi să lucreze repede şi bine. Este posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată şi noul Guvern să se apuce de treabă şi să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce’, a afirmat şeful statului.

El a subliniat că PSD a promis lucruri importante, respectiv salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură.

‘Până acum prea puţin s-a realizat’, a adăugat şeful statului, precizând că PSD trebuie să dovedească acum că ceea ce a promis va şi face.

Şeful statului a afirmat că social-democraţii primesc şansa de a dovedi că ştiu ce fac.

‘Avem la un an de la alegerile parlamentare, care au fost câştigate de PSD, două Guverne PSD eşuate. Acum primesc şansa de a dovedi că ştiu ce vor şi ştiu cum se face’, a spus Iohannis. 

Dragnea: Preşedintele Iohannis a ales stabilitatea prin desemnarea Vioricăi Dăncilă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis a ales stabilitatea prin desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcţia de prim-ministru. 

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...