Klaus Iohannis se întâlneşte vineri cu Donald Trump şi cu secretarul de stat american Rex Tillerson

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte vineri, la Washington, cu omologul său american, Donald Trump, şi cu secretarul de stat american Rex Tillerson. 
Economica.net - joi, 08 iun. 2017, 15:37
Klaus Iohannis se întâlneşte vineri cu Donald Trump şi cu secretarul de stat american Rex Tillerson

Potrivit agendei, preşedintele Iohannis se va întâlni vineri, la Departamentul de stat, cu secretarul de stat Rex Tillerson, iar apoi va fi primit la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, cu care va avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale.

Ulterior, şeful statului va susţine o declaraţie de presă la sediul Ambasadei României la Washington.

Şeful statului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că întâlnirea pe care o va avea vineri cu preşedintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar şi asupra comunităţii româneşti din Statele Unite.

‘Sunt fericit să pot împărtăşi povestea noastră de succes preşedintelui Trump, vineri, când vom avea convorbiri la Casa Albă. Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă, asupra comunităţii româneşti din SUA, asupra comunităţilor de afaceri din ţările noastre şi asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relaţia noastră mai solidă’, a afirmat Iohannis în cadrul dezbaterii ’20 Years After – The Relevance of the Romanian – U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context’, organizată de Heritage Foundation.

Administraţia Prezidenţială arăta într-un comunicat transmis, săptămâna trecută, că întrevederea celor doi înalţi oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

‘Preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acţiune în cadrul relaţiei bilaterale şi va reconfirma angajamentul ferm al ţării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil şi de încredere al Statelor Unite’, preciza Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează până vineri o vizită în Statele Unite ale Americii.

Te-ar mai putea interesa și
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania primeşte banii, a declarat, miercuri, directorul general al operatorului......
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Grindeanu, despre constructorul Podului de la Brăila: Se joacă cu focul!
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu i-a transmis miercuri un avertisment public constructorului Podului de la Brăila, ...