1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Klaus Iohannis: Voi convoca noi consultări la începutul săptămânii viitoare

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca o nouă rundă de consultări la începutul săptămânii viitoare, precizând că este posibil ca la sfârşitul săptămânii viitoare să vină deja cu o concluzie pe care să o poată prezenta public.

06 noi, 2015 | Agerpres

'Este evident că trebuie să se înţeleagă partidele politice asupra unui program minimal. (...) Eu sunt optimist, voi convoca o nouă rundă de consultări pentru începutul săptămânii viitoare şi e posibil ca poate deja la sfârşitul săptămânii viitoare să avem o concluzie cu care pot să vin în faţa publicului', a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

'Indiferent în ce variantă vom merge mai departe, cu alegeri anticipate sau cu un guvern tehnocrat, este evident că trebuie să se înţeleagă partidele politice asupra unui program minimal. Ce trebuie făcut în perioada următoare: bugetul, spitalele, şcolile şi aşa mai departe. Aceste lucruri vor trebui convenite cu partidele politice. Eu sunt optimist, voi convoca o nouă rundă de consultări pentru începutul săptămânii viitoare şi cred că e posibil ca poate deja la sfârşitul săptămânii viitoare să avem o concluzie cu care pot să vin în faţa publicului', a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a arătat că din consultările cu reprezentanţii partidelor politice s-a desprins faptul că aproape toate formaţiunile sunt gata să discute despre alegeri anticipate şi despre un guvern tehnocrat, dar aproape nimeni nu este dispus să discute despre un guvern politic.

'Este o noutate. De aceea niciun partid nu a venit cu o propunere de prim-ministru. Aceste concluzii, cât de simple sună, sunt foarte importante şi trebuie în continuare discutate şi negociate', a adăugat Iohannis.

În acest context, şeful statului a apreciat că o singură rundă de consultări nu este suficientă, fiind vorba de o situaţie specială.

'Toată lumea a înţeles că e vorba de mai mult decât o schimbare de guvern, că electoratul şi piaţa sau strada aşteaptă schimbări în abordarea politică, aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii, mai multă transparenţă în politică. Aceste lucruri au fost bine înţelese şi m-am bucurat. Am constatat (...) că nu a venit nimeni cu o propunere de prim ministru. E o noutate în politica românească. N-a venit nimeni cu idei fixe, toţi au venit cu multă deschidere, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt şi aşteptate şi dorite', a afirmat Klaus Iohannis.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO