1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

News

Klemm: În perioada de tranziţie politică în România, SUA vor rămâne un foarte puternic aliat, partener şi prieten

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, a declarat, joi, că nu a avut încă o întâlnire cu noul premier Dacian Cioloş, dar, când se va întâlni, îl va asigura pe oficialul român că SUA vor rămâne 'un foarte puternic aliat, partener şi prieten', transmite Agerpres.

19 noi, 2015 | Agerpres

'SUA au trei priorităţi care sunt legate: promovarea securităţii, democraţiei şi prosperităţii. În aceasta privinţă, m-am simţit inspirat când am citit Programul în 10 puncte al noului guvern, întrucât şi el menţiona consolidarea parteneriatului strategic cu SUA şi contribuţia României la NATO. Guvernul s-a angajat de asemenea să continue lupta împotriva corupţiei şi să susţină independenţa sistemului judiciar şi a menţionat că va lua măsuri pentru a îmbunătăţi mediul de afaceri din România. Nu am avut ocazia să mă întâlnesc cu noul prim-ministru, însă atunci când o voi face, îl voi asigura că, în această perioadă de tranziţie politică în România, SUA vor rămâne un foarte puternic aliat, partener şi prieten', a precizat Hans G. Klemm.

Ambasadorul SUA în România a participat, joi, la o discuţie online cu românii, unde a răspuns la întrebările celor interesaţi de relaţiile româno-americane.

El a mai spus că în România, există deja investiţii americane consistente, dar, pentru a încuraja investiţii suplimentare din Statele Unite, este important angajamentul noului guvern de a lupta împotriva corupţiei şi de a îmbunătăţi mediul de afaceri.

Ambasadorul a arătat că sunt deja investiţii ale companiilor americane în domenii precum IT, servicii juridice şi consultanţă, chiar agricultură, precizând, însă, că se poate face 'mult mai mult' pentru a atrage şi alţi investitori din Statele Unite.

'Ca partener strategic al României, ne dorim o Românie puternică şi sănătoasă, cu o creştere economică sustenabilă. Pentru a încuraja investiţii americane suplimentare este important angajamentul noului guvern de a lupta împotriva corupţiei, de a îmbunătăţi mediul de afaceri din România. Ca ambasador, pot încuraja companiile americane să ia în considerare oportunităţile existente în România, însă acestea vor lua deciziile privind investiţiile pe baza atractivităţii mediului de afaceri din România. De aceea sunt atât de importante transparenţa, previzibilitatea şi responsabilitatea', a afirmat Klemm.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO