1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

Klemm: Principala ameninţare pentru NATO vine din Rusia

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a afirmat, vineri, la Timişoara, că principala ameninţare la adresa NATO vine din Rusia, Statele Unite şi România urmând să continue colaborarea pentru promovarea securităţii celor două ţări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

22 apr, 2016 | Mediafax

Hans Klemm a declarat, vineri, că principala ameninţare pentru ţările NATO vine din Rusia, conflictele din Ucraina şi situaţia Crimei reprezentând „ameninţări serioase" pentru securitatea şi pacea Europei, dar şi a zonei trans-atlantice.

„Pornind de la instrucţiunile pe care mi le-a trasat preşedintele Obama şi pe consultările pe care le-am avut cu Senatul Statelor Unite Ale Americii am identificat mai multe priorităţi pentru munca mea, în România. Una se referă la promovarea securităţii acestor două ţări – SUA şi România. Amândouă sunt membre ale NATO şi avem o mulţime de eforturi comune, împreună cu alţi aliaţi ai noştri, în contextul ameninţărilor cu care se confruntă atât România, cât şi Statele Unite. În ultimii ani, principala ameninţare la pentru NATO, şi nu există motive să ne ascundem asta, vine din Rusia. Vorbim despre conflictele din Ucraina, despre situaţia din Crimeea, care prezintă radical capacităţile militare ale Rusiei, atât la est de NATO cât şi în Marea Neagră. Acestea reprezintă ameninţări serioase pentru securitatea şi pacea Europei, cât şi a întregii zone trans-atlantice", a afirmat Klemm.

Acesta a adăugat că, în viitor, SUA şi România vor continua colaborarea şi în Irak.

„Avem şi un parteneriat strategic între România şi SUA prin care am încercat să oferim siguranţă Europei, dar am luptat împreună departe de România în Bosnia, în Kosovo, în Irak, în Afganistan. (...) De asemenea, România şi SUA vor colabora, foarte curând, şi în Irak. De asemenea, lucrăm împreună în domeniul securităţii cyber şi nu numai", a adăugat Klemm.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO