KMG International investeşte peste 6 milioane de dolari în automatizarea sistemelor de livrare a carburanţilor din România

Peste 6 milioane de dolari vor fi investite până în anul 2018 de KazMunayGaz International /KMG International/ pentru automatizarea sistemelor de livrare a carburanţilor din România, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Economica.net - vin, 20 nov. 2015, 12:07
KMG International investeşte peste 6 milioane de dolari în automatizarea sistemelor de livrare a carburanţilor din România

Astfel, investiţia Grupului KMG International vizează modernizarea şi automatizarea sistemelor de încărcare-descărcare a carburanţilor din depozitele deţinute pe plan intern, dar şi a terminalelor din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre.

Potrivit directorului KMG International, Zhanat Tussupbekov, proiectul face parte din măsurilor adoptate de Grup pentru consolidarea şi îmbunătăţirea activităţilor de supply-chain din România şi se înscrie în amplul program iniţiat în 2013 – ‘Change for good’, care vizează eficientizarea şi optimizarea întregului flux de operaţiuni specifice activităţilor de rafinare – petrochimie, trading – supply chain, retail – marketing, upstream – servicii industriale.

‘Realizarea acestuia va asigura o scădere cu 30% a timpilor de încărcare-descărcare a carburanţilor, automatizarea procesului de verificare şi emitere a documentelor aferente, precum şi reducerea pierderilor, trasabilitatea produselor şi gestiune în timp real a stocurilor’, susţine Tussupbekov.

Recent, Grupul a finalizat cu succes implementarea proiectului pilot în cadrul depozitului de carburanţi Mogoşoaia, operat de Rompetrol Downstream – divizia de retail a KMG International în România. Iniţiat în 2014, acesta asigură o transparenţă a procesului de transfer a carburanţilor din rezervoarele depozitului în autocisternele partenerilor, o automatizare a colectării şi generării datelor/documentelor aferente livrărilor, dar şi o optimizare a timpilor şi a programului de încărcare.

De asemenea, proiectul permite o reducere semnificativă a pierderilor tehnologice, acces securizat prin identificarea automată a autocisternei şi a şoferului, contribuind şi la asigurarea transportului în siguranţă al produselor petroliere pe drumurile naţionale, prin verificarea documentelor şi a licenţelor la intrarea în depozit. În cadrul acestuia, Grupul îşi va moderniza sistemele de raportare şi control a încărcării/descărcării carburanţilor (benzină, motorină, GPL), a transferului şi a trasabilităţii acestora pe ruta rafinărie – logistica primară (tren, vapoare) – depozite – logistica secundară (autocisterne).

Programul vizează atât cele 6 depozite de carburanţi (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărneşti), cât şi 5 terminale din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari, inclusiv terminalele operate de companie în portul Midia – terminalul de gaz petrolier lichefiat, Dana 4 şi Dana 9. Proiectul este realizat în parteneriat cu ‘Implico’, o companie internaţională de consultanţă şi dezvoltare software, cu sediul în Germania şi birouri în Malaezia, SUA şi România.

Reţeaua de distribuţie a carburanţilor Rompetrol în România este formată din peste 740 de puncte de alimentare (staţii Rompetrol, Partener Rompetrol, Rompetrol Expres, baze interne de 9 şi 20 mc), 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii, 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău, dar şi 8 depozite (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei, Zărneşti, Oneşti şi unul în incinta rafinăriei Petromidia).

Conform datelor companiei, în primele nouă luni ale acestui an, vânzările realizate pe plan intern de subsidiarele Grupului KazMunayGaz (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas) au atins un volum de circa 1,76 milioane tone de produse finite, în creştere cu 3% faţă de nivelul consemnat în perioada similară din 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După Statele Unite și Australia, Marea Britanie anunță la rândul său că va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing
După Statele Unite și Australia, Marea Britanie anunță la rândul său că va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de ...
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri, la rândul său, un "boicot diplomatic" al Jocurilor Olimpice ...
Top Seeds vrea să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București în prima parte a lui 2022
Top Seeds vrea să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București în prima parte a lui 2022
Compania antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții integrate în domeniul agricol Top Seeds ...
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
Grupul sud-coreean EcoPro BM intenţionează să construiască o uzină în Ungaria care va produce catozi utilizaţi în ...