1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Kovesi despre dosarul Oprescu: Cred că urmărirea penală pentru anumite infracţiuni va fi finalizată cât de repede

Urmărirea penală în dosarul lui Sorin Oprescu s-ar putea finaliza destul de repede pentru unele dintre infracţiunile pentru care este cercetat primarul suspendat al Capitalei, a afirmat joi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit Agerpres.

24 sep, 2015 | Agerpres

Din punct de vedere al DNA nu este un dosar extraordinar de complex sau un dosar care să nu poată fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar în care sunt fapte clasice de corupţie, procurorul de caz are suficientă experienţă în a investiga acest gen de infracţiuni. Cred că urmărirea penală pentru anumite infracţiuni va fi finalizată cât de repede, în funcţie de cum poate fi administrat probatoriul', a declarat Kovesi la Digi 24.

Şefa DNA a apreciat că şi ancheta care a dus la reţinerea şi apoi arestarea preventivă a lui Oprescu s-a desfăşurat destul de repede, având în vedere că a început în luna martie a acestui an.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat pe Ștefănel Marin (UNPR) în funcţia de primar interimar.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

În acest dosar au mai fost arestaţi, în 7 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi omul de afaceri Claudiu Bengalici.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO