1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Kovesi despre proiectul privind denunţurile: Nu cred că este necesară o modificare, avem reglementări clare

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, referindu-se la iniţiativa legislativă privind denunţurile, că nu consideră a fi necesară o modificare a legii, în condiţiile în care reglementările actuale sunt foarte clare.

26 sep, 2016 | Agerpres

'Codul de procedură penală nu prevede niciun termen în care se poate depune o astfel de plângere, în schimb limitează la termenele de prescripţie. Din moment ce avem o reglementare foarte clară care ne spune că într-o perioadă de timp - 3 ani, 4 ani, 5 ani, 7 ani, cât e termenul de prescriere pentru anumite fapte... eu cred că nu este necesară nicio modificare. Avem în Cod termenele în care o faptă poate sau nu să fie investigată', a spus Kovesi la TVR 1.

Mai mulţi parlamentari au depus o iniţiativă legislativă de modificare a Codului penal, în sensul ca persoanele care au săvârşit sau au luat cunoştinţă de infracţiuni de fals intelectual, fals în declaraţii, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor şi concurenţa neloială să nu fie pedepsite dacă denunţă fapta în cel mult trei luni de la săvârşire şi înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat.

Propunerea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal a fost iniţiată de 34 de deputaţi şi senatori PSD, PNL, UNPR, neafiliaţi, printre care Elena Udrea, Mădălin Voicu, Eugen Tomac, Ionel Agrigoroaiei, Radu Popa. Aceasta a fost depusă în 13 septembrie la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO