1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Kovesi exclude plecarea la Bruxelles sau o candidatură politică: Vreau să-mi duc acest mandat la sfârşit

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a declarat duminică, la ProTV, că nu intenţionează să plece la o instituţie europeană sau să candideze la o funcţie politică, obiectivul său fiind să-şi ducă la capăt mandatul actual.

17 mai, 2015 | Agerpres

'Văd că există foarte multe preocupări din partea unora să spună ce voi face în 2016. Cred că sunt singura în măsură să spun ce voi face în 2016. Deocamdată, ceea ce vreau să spun foarte clar este că vreau să-mi duc acest mandat la sfârşit şi toată energia pe care o am să o folosesc pentru a realiza obiectivele propuse în acest mandat. Deci nu vreau să plec la nicio instituţie europeană, nu vreau să candidez pentru niciun fel de funcţie politică, nu am asemenea gânduri, vreau să rămân în sistemul judiciar şi în primul rând vreau să duc mandatul la bun sfârşit', a spus Kovesi, la emisiunea 'După 20 de ani'.

Întrebată dacă intenţionează să rămână şi după 2016 la conducerea DNA, Kovesi a răspuns că o decizie în acest sens va depinde de cum îşi va îndeplini obiectivele din actualul mandat, dar şi de poziţia echipei sale de colaboratori.

'În fiecare mandat pe care l-am avut mi-am propus nişte obiective. La finalul mandatului voi vedea dacă mi-am îndeplinit acele obiective. Dacă mi le-am îndeplinit, probabil o să doresc să-mi continui activitatea sau dacă echipa managerială cu care în prezent sunt la conducerea DNA doreşte să ne continuăm drumul împreună. Este foarte important să menţionez că ceea ce se face la DNA nu face un singur om. DNA nu este un om, DNA este o instituţie. Este acolo un corp profesional foarte bine pregătit, un corp de procurori care nu stau în DNA nici pentru bani, nici pentru funcţii, ci fac meseria de procuror cu pasiune şi cred în ceea ce fac. Dacă aceşti oameni vom ajunge la concluzia că putem să continuăm ceea ce am început, cu siguranţă o să mai rămân. (...) Această decizie o voi lua la anul. Nu vreau să spun nici că vreau cinci mandate sau că nu vreau niciun mandat, vreau doar să spun că acest mandat vreau să mi-l duc la bun sfârşit şi să trag linie la anul, după care, împreună cu colegii cu care lucrez în această instituţie, vedem dacă putem continua sau nu', a precizat Laura Codruţa Kovesi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO