1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

News

Kremlin: Convorbire telefonică Putin-Poroşenko privind soluţionarea paşnică a crizei din estul Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko au avut luni o convorbire telefonică în cadrul căreia au discutat despre soluţionarea paşnică a crizei din estul Ucrainei, unde trupele guvernamentale ucrainene luptă împotriva rebelilor proruşi, potrivit unui comunicat difuzat de Kremlin şi citat de Reuters şi AFP.

08 sep, 2014 | Agerpres

În cursul convorbirii, cei doi lideri au discutat despre 'acţiunile pentru facilitarea unei rezolvări paşnice a situaţiei din sud-estul Ucrainei' şi au stabilit că 'dialogul va continua', potrivit comunicatului serviciului de presă al Kremlinului care nu oferă alte detalii.

Un purtător de cuvânt al lui Poroşenko a precizat pentru AFP că preşedintele ucrainean a discutat cu omologul său rus în timp ce a făcut o vizită simbolică la Mariupol, oraş-port din estul Ucrainei.

'În timpul convorbirii, cele două părţi şi-au continuat eforturile de coordonare a acţiunilor de sprijinire a încetării focului' între trupele ucrainene şi rebelii proruşi din estul Ucrainei, încetare a focului încheiată vineri la Minsk, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ucrainene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO