1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Kremlinul urmăreşte îndeaproape situaţia din Republica Moldova

Kremlinul urmăreşte îndeaproape situaţia din Republica Moldova, unde luni continuă pentru a doua zi protestele împotriva puterii, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.

07 sep, 2015 | ECONOMICA.net

'Ei bine, desigur. Toţi urmărim foarte atent ceea ce se întâmplă, modul în care evoluează situaţia din Republica Moldova', a spus Peskov, răspunzând la o întrebare dacă preşedintele Vladimir Putin ştie despre evenimentele de la Chişinău.

Peskov nu a putut răspunde dacă preşedintele Federaţiei Ruse va face vreo declaraţie în acest sens.

O manifestaţie de amploare a fost organizată de Platforma Civică 'Demnitate şi Adevăr' - o mişcare de opoziţie creată de jurnalişti, politologi şi militanţi ai societăţii civile din Republica Moldova care militează pentru valorile integrării europene - la care au participat aproximativ 40.000 de oameni, potrivit unor estimări, în timp ce organizatorii au avansat cifra de 100.000 de manifestanţi.

Luni, în tabăra de corturi instalate în faţa clădirii guvernului se aflau între 100 şi 3.000 de persoane, cifrele variind în funcţie de tabăra din care erau făcute estimările. În centrul Chişinăului sunt instalate în prezent, potrivit organizatorilor, circa 100 de corturi, iar acţiunea de protest a căpătat un caracter permanent până la acceptarea revendicărilor de către guvernanţi.

Protestatarii au solicitat demisia preşedintelui Nicolae Timofti, organizarea de alegeri anticipate până în martie 2016, alegerea preşedintelui prin vot direct, anchetarea celor implicaţi în furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar, demisia şefului Centrului Naţional Anticorupţie şi a Procurorului General.

În acelaşi timp, după cum relatează mass-medie moldovene, o echipă de jurnalişti de la postul TV LifeNews din Rusia a fost întoarsă de pe aeroportul din Chişinău pe motiv că nu avea acreditare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO