1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Extern

Kristalina Georgieva (FMI): Acordul comercial dintre SUA şi China este benefic pentru economia mondială

Semnarea de către SUA şi China a "Fazei 1" a acordului comercial va aduce stabilitate ambelor ţări, dar şi economiei mondiale, a afirmat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, transmite Novinite.

16 ian, 2020 | Agerpres

Acordul este benefic atât pentru economiile SUA şi Chinei, cât şi pentru economia globală, a apreciat oficialul FMI, după o întrevedere cu vicepremierul chinez Liu He.

Subliniind că FMI a îmbunătăţit estimarea privind creşterea economiei chineze în acest an, de la 5,8% la 6%, Georgieva a dat asigurări că instituţia financiară internaţională va continua să facă recomandări pe baza factorilor care favorizează creşterea economiei globale.

Preşedintele american Donald Trump şi vicepremierul chinez Liu He au semnat miercuri aşa-numita "Fază 1" a acordului comercial menită să reducă tensiunile dintre cele două cele mai mari economii din lume, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Casa Albă.

Acordul ar urma să intre în vigoare luna viitoare.

China s-a angajat să achiziţioneze bunuri americane în valoare de circa 200 de miliarde de dolari într-o perioadă de doi ani, inclusiv produse agricole de zeci de miliarde de dolari.

Acordul semnat conţine şi un mecanism de monitorizare a aplicării. Trump a afirmat că, dacă va fi semnată şi "Faza a 2-a" a acordului, taxele vamale impuse Chinei vor fi diminuate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO