Kurtzmann, GTC: Vrem că cumpărăm clădiri generatoare de venit în Bucureşti

Compania Globe Trade Center (GTC), care a dezvoltat în România proiectele City Gate, Europa House, America House, dar şi ansamblurile Rose Garden şi Felicity, intenţionează să dezvolte proiecte pe terenurile pe care le deţine în Bucureşti. 
Andrada Ghira - joi, 22 ian. 2015, 22:02
Kurtzmann, GTC: Vrem că cumpărăm clădiri generatoare de venit în Bucureşti

Un raport recent al Globe Trade Center arată că managementul a decis vânzarea unor active neperformante din portofoliu. 

„După reevaluarea performanţei portofoliului de proprietăţi deţinute în oraşele secundare din România, Croaţia, Bulgaria şi Ungaria în timpul celui de-al patrulea trimestru, managementul a decis să nu mai sprijine o parte din aceste active şi să vândă activele neperformante ale companiei”, se arată în raport. 

Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii companiei de la Varşovia au declarat că în acest moment nu pot face publice numele proprietăţilor care vor fi vândute. Printre acestea s-ar putea afla şi mallurile Galleria dezvoltate în Piatra-Neamţ, Buzău sau Arad. 

„Compania lichidează terenurile din locaţii secundare din afara României. Nu vindem teren în România. Cu excepţia terenului rezidenţial, vom continua să dezvoltăm terenurile pe care le avem în Bucureşti”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Thomas Kurzmann, Chief Operating Officer al GTC.

GTC are un parteneriat cu Ana Holding, companie controlată de omul de afaceri George Copos. Turnul de burouri Ana Tower urma să fie construit în apropiere de Piaţa Presei din Capitală şi sa aibă o suprafaţă închiriabilă de 30.000 mp. 

CITEŞTE ŞI GTC a pierdut 32 de milioane de euro în trei luni în România şi negociază cedarea ansamblului Felicity

Chiar dacă raportul preliminar arată că proprietăţile GTC din România au pierdut 32 de milioane de euro în doar trei luni, compania îşi doreşte să cumpere noi proprietăţi. 

„Ne concentrăm pe continuarea strategiei noastre, aceea de a cumpăra active generatoare de venituri în Bucureşti, pentru a ne mări portofoliul. În acelaşi timp, vom dezvolta proiectele noastre de birouri în Bucureşti”, a mai declarat Kurzmann.

GTC a pus ochii pe trei clădiri clădiri de birouri din Bucureşti: Premium Point şi Budişteanu Office, deţinute de grupul Volksbank, şi Phoenix Tower deţinută de grupului Aberdeen Asset Management, potrivit Ziarului Financiar. 

În plus, GTC a fost unul dintre dezvoltatorii interesaţi de achiziţia centrului comercial Promenada din Bucureşti, cumpărat cu 148 de milioane de euro de NEPI.

Te-ar mai putea interesa și
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Bursa de Valori București a lansat astăzi noua ediție a programului dedicat companiilor antreprenoriale românești care, începând cu acest an, se numește BVB Arena....
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față ...
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...