1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Extern

La 94 de ani, fostul cancelar Helmut Schmidt şi-a făcut stocuri de ţigări mentolate de 7.000 euro

Fostul cancelar german Helmut Schmidt, 94 de ani, are stocuri de 2.000 de pachete de ţigări mentolate, cumpărate cu 7.000 euro, în timp ce Peer Steinbrueck, candidat pentru poziţia de cancelar, ţine în pivniţă sute de becuri cu incandescenţă, în contextul deciziilor UE de a interzice aceste produse.

09 iul, 2013 | ECONOMICA.net

Schmidt şi-a făcut rezerve de circa 200 de cartoane de ţigări mentotale, adică în jur de 2.000 de pachete sau aproape 40.000 de ţigarete, scrie EUobserver. Schmidt, născut în decembrie 1918, a ocupat funcţia de cancelar al Republicii Federale Germania în perioada 1974-1982 şi în mai multe rânduri posturi de ministru.

Cele 200 de cartoane de Reyno Menthols, brandul preferat al lui Schmidt, costă 9.000 de dolari (7.000 de euro), potrivit portalului britanic The Commentator.

La un consum de un pachet pe zi, ţigările i-ar ajunge lui Schmidt până la 100 de ani.

Stocurile lui Schmidt au fost desconspirate în timpul unui miting electoral de Peer Steinbrueck, desemnat de social-democraţi pentru preluarea funcţiei de cancelar dacă partidul câştigă alegerile parlamentare din toamnă.

Steinbrueck a adăugat că şi el are stocuri în pivniţă de sute de becuri cu incandescenţă. Interzicerea acestor produse este un exemplu privind zelul UE de a suprareglementa totul, a spus el.

"Nu ştiu dacă în cinci ani voi putea să mai cumpăr astfel de becuri pentru lampa mea franţuzească", a spus Steinbrueck, citat de Der Spiegel.

UE a interzis becurile cu incandescenţă şi vrea să elimine treptat de pe piaţa europeană toate becurile ineficiente din punct de vedere al consumului de energie.

De asemenea, un proiect de directivă europeană, aprobat de miniştrii sănătăţii din statele UE în luna iunie şi care urmează să intre în discuţia Parlamentului European, prevede interzicerea ţigaretelor mentolate, parte a unei strategii de a împiedica extinderea dependenţei de fumat în rândul tinerilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO