1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

La puţin timp după ce a preluat-o cu 10 milioane de dolari, Amazon înregistrează Gamesparks şi în România

Gigantul american Amazon a înregistrat şi în România brandul Gamesparks, la puţin timp după ce a confirmat preluarea platformei de servicii cloud pentru dezvoltatorii de jocuri video, într-o tranzacţie estimată la 10 milioane de dolari.

07 apr, 2018 | ECONOMICA.net

Amazon Technologies Inc. a depus, în luna martie, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), documentaţia pentru înregistrarea mărcii Gamesparks în România. Procedurile de la OSIM au fost declanşate la două zile după ce Amazon confirma, pentru publicaţia de tehnologie TechCrunch, preluarea startup-ului irlandez Gamesparks prin intermediul diviziei de cloud AWS (Amazon Web Services).

Gamesparks este o platformă bazată pe Microsoft Azure care oferă servicii de cloud pentru dezvoltatorii de jocuri. TechCrunch anunţa încă din vara anului trecut că Amazon este în discuţii avansate pentru preluarea Gamesparks, însă tranzacţia a fost confirmată de compania americană abia la începutul lunii martie. Potrivit publicaţiei, valoarea tranzacţiei se ridică, probabil, la 10 milioane de dolari.

Dezvoltatorii de jocuri pot utiliza Gamesparks pentru elementele de suport server sau infrastructură cloud. Platforma facilitează conceptul de jocuri ca servicii şi suportă integrare cu toate platformele - Windows, Android, consolele Xbox şi PlayStation etc. - şi suitele moderne de game development.

Gamesparks se poate ocupa de infrastructura de multiplayer, chat, integrare cu reţelele sociale, microtranzacţii şi achiziţii în aplicaţie, sincronizare şi backup în cloud, metadata şi analiza datelor sau securitate, ceea ce le-ar permite dezvoltatorilor de jocuri să se focuseze pe conţinut.

Amazon este prezentă în România din 2005 şi deţine centre de dezvoltare software şi servicii la Iaşi şi la Bucureşti. În toamna anului trecut, dezvoltatorul imobiliar Globalworth anunţa că Amazon a închiriat peste 10.000 de metri pătraţi în clădirea de birouri Globalworth Campus din Bucureşti, unde urmau să lucreze peste 1.300 de angajaţi.

Compania americană are, de asemenea, peste 500 de angajaţi în centrul de dezvoltare software de la Iaşi.

Secţiunea de recrutări de pe site-ul Amazon România menţionează mai multe posturi disponibile de programator pentru platforma AWS, atât în Bucureşti cât şi la Iaşi.

Amazon este una dintre cele mai mari companii de ecommerce şi servicii cloud din lume, cu vânzări de 177,8 miliarde de dolari anul trecut, în creştere cu 30% faţă de 2016. Profitul companiei a urcat, totodată, de la 2,3 miliarde de dolari la 3 miliarde de dolari. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care reţine funcţiile de preşedinte şi director general al Amazon, a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Forbes la 114 miliarde de dolari.

Acţiunile Amazon au atins, pe 9 martie 2018, un record de aproximativ 1.600 de dolari, care îi conferea companiei o capitalizare de piaţă de peste 800 de miliarde de dolari. Între timp, acţiunile Amazon au scăzut pe bursa de la New York cu peste 11%, şi au ajuns la 1.392 dolari, cotaţie la care capitalizarea companiei a coborât la 710 miliarde de dolari, după mai multe comentarii la adresa modelului de business al Amazon din partea preşedintelui american Donald Trump.

Trump a luat în vizor Amazon criticând modelul de business monopolist al corporaţiei, căreia preşedintele american îi atribuie o parte din vină pentru valul de falimente din rândul comercianţilor tradiţionali din SUA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO