1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Laburiştii vor să majoreze salariul minim în Marea Britanie, la 8 lire sterline pe oră

Salariul minim în Marea Britanie va fi majorat la 8 lire sterline pe oră (10 euro) dacă Partidul Laburist câştigă alegerile generale din mai 2015, a anunţat duminică liderul său, Ed Miliband, relatează AFP.

21 sep, 2014 | Agerpres

"Vom majora salariul minim, dacă câştigăm alegerile, la cel puţin 8 lire', a declarat Miliband pentru cotidianul Sunday Mirror, în condiţiile în care duminică, la Manchester, începe congresul Partidului Laburist.

'Un angajat din cinci în Marea Britanie îşi munceşte orele, îşi aduce contribuţia, dar este prost plătit. Dacă muncim din greu, ar trebui să putem asigura o existenţă demnă familiei', a spus el.

Invitat la postul de televiziune BBC One, Ed Miliband şi-a confirmat intenţiile, estimând că ţara sa nu poate 'să continue aşa, să funcţioneze doar pentru o parte a populaţiei', scrie Agerpres.

Salariul minim în Marea Britanie este în prezent de 6,31 lire sterline - şi respectiv de 5,03 lire pentru cei sub 21 de ani - şi ar urma să crească anul viitor la 6,50 lire.

Reunite într-un congres la începutul lui septembrie, sindicatele britanice au solicitat o creştere până la 10 lire pe oră, în condiţiile în care ţara a avut creştere economică, iar preţurile au crescut. Cu titlu de comparaţie, salariul minim este de 9,53 de euro în Franţa, în timp ce Germania a decis să instituie în premieră un salariu minim de 8,50 euro de la 1 ianuarie 2015, notează AFP.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO