LafargeHolcim cumpără Somaco, unul dintre cei mai mari producători de prefabricate din România

Producătorul de ciment LafargeHolcim a semnat un acord cu fondul suedez Oresa pentru a achiziţiona Somaco, unul din cei mai mari producători de prefabricate din România, ceea ce îi va permite să îşi consolideze poziţia pe piaţa materialelor de construcţii din România, informează un comunicat de presă al companiei Holcim România.
Economica.net - lun, 15 iul. 2019, 05:49
LafargeHolcim cumpără Somaco, unul dintre cei mai mari producători de prefabricate din România

Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău, şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. Compania are un portofoliu puternic de soluţii prefabricate pentru structuri clădiri industriale destinate activităţilor de producţie, logistică şi comerciale, precum şi soluţii prefabricate pentru construcţii infrastructură (poduri, tuneluri, metrou) sau sisteme de apă şi canalizare. Somaco a raportat o cifră de afaceri consolidată în valoare de aproximativ 56 milioane euro în 2018 şi are aproximativ 750 de angajaţi.

„Holcim România investeşte constant în dezvoltarea produselor şi soluţiilor oferite, ca parte a Strategiei noastre – Construim pentru viitor 2022. În acest caz, ne propunem să achiziţionăm Somaco, o afacere de succes, cu experienţă şi tradiţie pe piaţa materialelor de construcţii locală. Ne dorim să îi întâmpinăm în familia LafargeHolcim şi, împreună, să ajutăm România să construiască mai bine prin livrarea de soluţii durabile şi diverse, menite să răspundă nevoilor reale ale clienţilor noştri”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România.

Firma Somaco a fost dezvoltată în urma investiţiilor începute în 2008 de către compania de investiţii Oresa, care a achiziţionat cele şase fabrici în mai multe etape şi a derulat un program ambiţios de echipare, de modernizare tehnologică şi de creştere a capacităţii şi calităţii producţiei.

„Suntem mândri de modul în care am reuşit, în parteneriat cu echipa de management, să creştem business-ul Somaco de peste cinci ori de la intrarea în portofoliul nostru”, a spus Cornel Marian, partner Oresa.

„Oresa ne-a facilitat accesul la finanţare pentru investiţii în tehnologie şi în oameni, precum şi accesul la expertiza de business specifică industriei. Intrarea Somaco în grupul LafargeHolcim este o oportunitate extraordinară pentru echipă, pentru accelerarea dezvoltării business-ului Somaco şi lansarea unor produse şi soluţii prefabricate inovatoare în România”, a adăugat Sorin Miron, CEO Somaco.

Tranzacţia este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi este estimată să se încheie în ultimul trimestru al acestui an.

Holcim (România) S.A., parte a grupului LafargeHolcim, activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcţii din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman. Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge şi Holcim în 2015.

Oresa este o companie de investiţii tip Private Equity , având rădăcini suedeze, activă în Romania din 1997. Pe lângă Somaco, portofoliul actual al companiei este format din patru companii care sunt lideri de piaţă în sectoarele lor: La Fantana, RTC, Romanian Business Consult şi Kiwi Finance. Oresa a deţinut în trecut firme precum Fabryo-Atlas, Duraziv, Motoractive, Credisson, Flanco, Brewery Holding (Ciuc) şi Medicover.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Producătorii de mașini și componente consideră taxa de 1% „total inoportună”
Producătorii de mașini și componente consideră taxa de 1% „total inoportună”
Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) consideră că taxa de solidaritate de 1% care ar putea fi ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 9.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 9.12.2021
Euro a început ziua aproape de 4,95 lei. Dolarul scade.
Prețul gazelor vândute pe bursa din România crește brusc și abrupt. 40 de lei pe MWh în plus, într-o singură zi
Prețul gazelor vândute pe bursa din România crește brusc și abrupt. 40 de lei pe MWh în plus, într-o singură zi
Prețul gazelor tranzacționate la Bursa Română de Mărfuri a crescut brusc în ședința de tranzacționare din 8 decembrie, ...