LafargeHolcim cumpără Somaco, unul dintre cei mai mari producători de prefabricate din România

Producătorul de ciment LafargeHolcim a semnat un acord cu fondul suedez Oresa pentru a achiziţiona Somaco, unul din cei mai mari producători de prefabricate din România, ceea ce îi va permite să îşi consolideze poziţia pe piaţa materialelor de construcţii din România, informează un comunicat de presă al companiei Holcim România.
Economica.net - lun, 15 iul. 2019, 05:49
LafargeHolcim cumpără Somaco, unul dintre cei mai mari producători de prefabricate din România

Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău, şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. Compania are un portofoliu puternic de soluţii prefabricate pentru structuri clădiri industriale destinate activităţilor de producţie, logistică şi comerciale, precum şi soluţii prefabricate pentru construcţii infrastructură (poduri, tuneluri, metrou) sau sisteme de apă şi canalizare. Somaco a raportat o cifră de afaceri consolidată în valoare de aproximativ 56 milioane euro în 2018 şi are aproximativ 750 de angajaţi.

„Holcim România investeşte constant în dezvoltarea produselor şi soluţiilor oferite, ca parte a Strategiei noastre – Construim pentru viitor 2022. În acest caz, ne propunem să achiziţionăm Somaco, o afacere de succes, cu experienţă şi tradiţie pe piaţa materialelor de construcţii locală. Ne dorim să îi întâmpinăm în familia LafargeHolcim şi, împreună, să ajutăm România să construiască mai bine prin livrarea de soluţii durabile şi diverse, menite să răspundă nevoilor reale ale clienţilor noştri”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România.

Firma Somaco a fost dezvoltată în urma investiţiilor începute în 2008 de către compania de investiţii Oresa, care a achiziţionat cele şase fabrici în mai multe etape şi a derulat un program ambiţios de echipare, de modernizare tehnologică şi de creştere a capacităţii şi calităţii producţiei.

„Suntem mândri de modul în care am reuşit, în parteneriat cu echipa de management, să creştem business-ul Somaco de peste cinci ori de la intrarea în portofoliul nostru”, a spus Cornel Marian, partner Oresa.

„Oresa ne-a facilitat accesul la finanţare pentru investiţii în tehnologie şi în oameni, precum şi accesul la expertiza de business specifică industriei. Intrarea Somaco în grupul LafargeHolcim este o oportunitate extraordinară pentru echipă, pentru accelerarea dezvoltării business-ului Somaco şi lansarea unor produse şi soluţii prefabricate inovatoare în România”, a adăugat Sorin Miron, CEO Somaco.

Tranzacţia este supusă aprobării autorităţilor de reglementare şi este estimată să se încheie în ultimul trimestru al acestui an.

Holcim (România) S.A., parte a grupului LafargeHolcim, activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcţii din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman. Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge şi Holcim în 2015.

Oresa este o companie de investiţii tip Private Equity , având rădăcini suedeze, activă în Romania din 1997. Pe lângă Somaco, portofoliul actual al companiei este format din patru companii care sunt lideri de piaţă în sectoarele lor: La Fantana, RTC, Romanian Business Consult şi Kiwi Finance. Oresa a deţinut în trecut firme precum Fabryo-Atlas, Duraziv, Motoractive, Credisson, Flanco, Brewery Holding (Ciuc) şi Medicover.

Te-ar mai putea interesa și
UE nu are toţi aşii în mână pentru electrificarea parcului său auto. Este posibil să piardă pariul – auditor ECA
UE nu are toţi aşii în mână pentru electrificarea parcului său auto. Este posibil să piardă pariul – auditor ECA
Curtea de Conturi Europeană a publicat luni un punct de vedere conform căruia planul Uniunii Europene de a interzice, începând cu 2035, vânzarea de autoturisme noi cu motor cu ardere internă......
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat american Antony Blinken a negat luni că Statele Unite folosesc un dublu standard la aplicarea legislaţiei ...
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
O aliată a preşedintelui Vladimir Putin a avertizat marţi Europa că a întocmit deja legislaţie pentru a răspunde dacă ...
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (APCE) solicită eliminarea obligativităţii instalării celui ...