1EUR = 4.7352 RON | Bucureşti 26 º

Imobiliare

Lanţul hotelier Marriot vrea să concureze cu Airbnb şi să lanseze o platformă pentru închirierea locuinţelor

Compania Marriott Internaţional vrea să intre pe piaţa închirierilor de apartamente şi să concureze cu Airbnb, dar şi alte platforme similiare. Ar putea fi primul dintre lanţurile hoteliere care oferă case de închiriat, scrie Wall Street Journal.

05 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Începând din această săptămână, cei interesaţi se vor putea caza în 2.000 de case în peste 100 de oraşe din SUA, Europa, America Latină. Acestea vor fi locuinţe premium şi de lux, dotate cu Wi-Fi şi cu serviciu propriu de curăţenie, anunţă CNN. Totul se va efectua prin serviciul "Homes & Villas by Marriott International".

Compania a încheiat un parteneriat cu Hostmaker, o companie de administrare a locuințelor închiriate și oferă, în cadrul unui program pilot, 340 de proprietăți în Paris, Roma, Lisabona și Londra. Locuinţele beneficiază de o linie de suport timp de 24 de ore și o verificare individuală prin Hostmaker.

Marriott va permite oaspeților să câștige și să răscumpere punctele de loialitate așa cum o fac și cu alte unităţi de cazare deţinute de lanţul hotelier, inclusiv Sheraton, W Hotels și Ritz-Carlton.

"Lansarea companiei Homes & Villas de către Marriott International reflectă angajamentul nostru continuu față de inovare, deoarece nevoile de călătorie pentru consumatori trebuie să evolueze", a declarat Stephanie Linnartz, director comercial al Marriott, într-un comunicat.

Potrivit WSJ, şi alți operatori hotelieri, cum ar fi Hilton Worldwide Holdings și Hyatt Hotels, studiază, de asemenea, industria de închirieri de proprietăţi.

În acelaşi timp, Airbnb a început să se extindă în afacerea hotelieră tradițională luna trecută, când a achiziționat Hotel Tonight, o companie care colectează rezervări de la hoteluri și le oferă la un preț redus. De asemenea, Airbnb a investit recent în Oyo Hotels & Homes, o companie indiană de rezervare a hotelurilor. Airbnb tocmai a anunțat că va colabora cu RXR Realty, dezvoltator din New York City, pentru a lansa primul său hotel, care poate fi rezervat pe platforma Airbnb.

Ca cea mai mare companie de hoteluri din lume, Marriott deține aproximativ 1,3 milioane de camere de hotel la nivel global, potrivit datelor tracker STR, în timp ce Airbnb are aproape cinci milioane de camere listate în petse 190 de şăţi şi 81.000 de oraşe, potrivit AirDNA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO