Laptopurile Samsung dispar de pe piaţă

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anunţat miercuri că va înceta să mai vândă computere personale de tip laptop în Europa, citând necesitatea de a se adapta rapid la nevoile şi solicitările clienţilor, transmite Dow Jones Newswires.
Economica.net - mie, 24 sept. 2014, 16:16
Laptopurile Samsung dispar de pe piaţă

Decizia vizează laptopurile Ativ şi Chromebook însă având în vedere că firma sud-coreeană nu vinde computere desktop în Europa, Samsung nu va mai fi prezent pe piaţa calculatoarelor personale din regiune.

‘Este vorba de o decizie specifică pentru o regiune şi care nu reflectă condiţiile de pe alte pieţe’, a informat Samsung într-un comunicat.

Deşi grupul sud-coreean nu a precizat care este numărul de laptopuri vândute în Europa, analiştii sunt de părere că măsura nu va avea un impact semnificativ asupra veniturilor companiei deoarece operaţiunile din domeniul telefoanelor mobile sunt responsabile pentru cea mai mare parte din afacerile companiei sud-coreene.

Samsung este ultima victimă a scăderii vânzărilor de PC-uri şi laptopuri. La începutul acestui an grupul japonez Sony a decis să-şi vândă marca de laptopuri Vaio către o altă firmă japoneză. La rândul său, grupul Toshiba a informat recent că îşi va restructura operaţiunile din domeniul PC-urilor, urmând să se retragă de pe pieţele cele mai puţin rentabile.

Mobilitatea, accesul la divertisment şi la reţelele sociale oferit de tablete şi smartphone-uri a provocat scăderea vânzărilor de calculatoare personale timp de opt trimestre consecutiv.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...