1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

News

Laszlo Borbely: Economiile avansate trebuie să reducă consumul de materii prime deficitare

Economiile avansate trebuie să reducă consumul de materii prime deficitare iar ţările în curs de dezvoltare trebuie să adopte un mod de gândire bazat pe dezvoltarea durabilă, a declarat, luni, la New York, vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii remis AGERPRES.

01 iul, 2014 | Agerpres

Acesta a participat luni la un dialog pe tema 'Cum pot contribui consumul durabil şi producţia durabilă la viitoarele Obiective de Dezvoltare Durabilă', desfăşurat la Forumul politic la nivel înalt pentru dezvoltare durabilă.

Cum modelele globale de consum şi producţie sunt din ce în ce mai nesustenabile, a arătat Borbely Laszlo, promovarea unei mai înalte calităţi a vieţii atât în ţările dezvoltate, cât şi în ţările în curs de dezvoltare depinde de existenţa unor tehnici de dezvoltare mai sustenabile din punctul de vedere al mediului.

'Economiile avansate trebuie să reducă consumul de materii prime deficitare, precum şi emisiile de carbon. De asemenea, ţările în curs de dezvoltare, dacă vor să reuşească să combată sărăcia şi să creeze economii înfloritoare care să sporească şansele tinerilor de a găsi locuri de muncă, trebuie să adopte un mod de gândire bazat pe dezvoltarea durabilă', a spus el, punând accentul pe necesitatea unei schimbări a mentalităţilor.

Acesta a precizat că, dacă sustenabilitatea este examinată dintr-o perspectivă globală, este evident că societăţile naţionale trebuie să reflecteze şi la propria lor sustenabilitate în calitate de comunităţi.

Forumul politic la nivel înalt pentru dezvoltare durabilă este principala platformă a Organizaţiei Naţiunilor Unite care se ocupă de problemele dezvoltării durabile, înlocuind Comisia pentru Dezvoltare Durabilă. Prima reuniune a Forumului politic la nivel înalt pentru dezvoltare durabilă a avut loc în luna septembrie a anului trecut, iar cea de a doua reuniune tocmai a început pe 30 iunie şi se va încheia miercuri, 9 iulie.

Tema forumului de anul acesta este 'Atingerea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului şi jalonarea unei ambiţioase agende de dezvoltare post-2015, care să includă şi obiectivele în domeniul dezvoltării durabile'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO