Laszlo Borbely susţine o atitudine fermă în cazul extremismului, dar nu şi interzicerea unor organizaţii

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, la finalul manifestării organizate cu prilejul Revoluţiei de la 1848, că susţine luarea unei atitudini ferme în cazul extremismului, însă nu este de acord cu interzicerea unor partide politice, a unor organizaţii sau intentarea de procese penale.
Economica.net - sâm, 15 mart. 2014, 15:08
Laszlo Borbely susţine o atitudine fermă în cazul extremismului, dar nu şi interzicerea unor organizaţii

„Trebuie să avem o atitudine fermă faţă de oricare fel de extremism, de oriunde ar veni, dar haideţi să lăsăm să se exprime lumea – şi nu s-a întâmplat nimic, după părerea mea, care să justifice o atitudine, acum, de pornire de procese penale şi alte măsuri legislative. Asta nu înseamnă că sunt de acord cu acele evenimente care au fost luni (la Tîrgu Mureş, n.r.), care au încercat să perturbe acea manifestaţie paşnică. Deci soluţia mea, repet, este de a avea o atitudine, dar nu de a interzice partide politice sau organizaţii sau de a intenta procese penale. E foarte clar. Şi să avem o atitudine fermă în ce priveşte declaraţiile”, a declarat Laszlo Borbely.

Politicianul a spus că în ultimele zile politicienii şi presa au făcut reclamă gratuită acestor grupări extremiste şi că nu ar trebui să se acorde o importanţă prea mare unor incidente izolate, cum au fost cele de luni seara, de la Tîrgu Mureş.

„Haideţi să fie foarte clar, haideţi să nu acordăm o atenţie mai mare decât se cuvine şi cei din presă, din Tîrgu Mureş, ştiu foarte bine, pentru că au fost aici şi luni, că au fost unele incidente cu totul izolate şi nu care să fi impietat asupra liniştii târgumureşenilor. Deci haideţi să punem la locul lor, potrivit, toate aceste manifestări şi eu nu cred că putem rezolva această probleme pornind procese penale – nu cred, sincer – sau să interzicem unele organizaţii”, a susţinut Borbely.

Vicepreşedintele politic al UDMR a mai spus că în multe ţări din Uniunea Europeană au fost partide care au avut o atitudine extremistă, faţă de străini, faţă de unele probleme care ţin şi de minorităţi şi au guvernat, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre România.

„În România, în Parlament, nu sunt partide extremiste, slavă Domnului că în România aceste manifestări, după părerea mea, sunt izolate – şi atunci să nu ridicăm în rang aceste manifestări, care sunt cu totul izolate şi care nu trebuie sau n-ar trebui, neapărat, să ţină zile întregi atenţia presei'”, a afirmat Laszlo Borbely.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...