Lavrov cere înlăturarea tuturor ‘piedicilor artificiale’ din calea proiectului South Stream

Ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov a susţinut marţi, în Slovenia, necesitatea înlăturării tuturor 'piedicilor artificiale' din calea realizării proiectului energetic South Stream, informează RIA Novosti.
Economica.net - mar, 08 iul. 2014, 13:53
Lavrov cere înlăturarea tuturor 'piedicilor artificiale' din calea proiectului South Stream

‘Suntem convinşi de necesitatea înlăturării tuturor piedicilor artificiale din calea South Stream şi acţionării în conformitate cu acordurile interguvernamentale care au fost încheiate’, a spus Lavrov la Maribor, în timpul vizitei sale oficiale în Slovenia.

Anterior, şeful diplomaţiei ruse afirmase că proiectul South Stream, a cărui realizare a fost suspendată de Uniunea Europeană (UE), va contribui la creşterea securităţii energetice a Europei.

Potrivit RIA Novosti, realizarea proiectului are loc pe fondul unor relaţii tensionate dintre Rusia şi Europa. Comisia Europeană a adoptat o poziţie dură cu privire la proiectele transfrontaliere de infrastructură cu participarea Rusiei – gazoductele Opal (ramificaţie a Nord Stream) şi South Stream -, declarând că acestea nu corespund normelor celui de-al treilea pachet energetic al UE. Gazprom consideră aceste norme UE discriminatorii la adresa Rusiei, iar proiectul South Stream – necesar pentru asigurarea securităţii energetice în sudul Europei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...