1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Lavrov: Gazoductul Turkish Stream va întări securitatea energetică a Europei

Realizarea proiectului Turkish Stream va permite întărirea securităţii energetice a Europei, a dat asigurări, vineri, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la finalul discuţiilor avute, la Belgrad, cu omologul său sârb Ivica Dacic, informează agenţia de presă TASS.

15 mai, 2015 | Agerpres

'Dacă UE îşi va fundamenta poziţiile pe evaluări responsabile ale situaţiei, pe cointeresarea sa în asigurarea securităţii energetice europene, atunci Bruxellesul ar trebui să susţină aceste negocieri (cu privire la Turkish Stream) şi să contribuie la realizarea acestei idei', a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

'Nu impunem nimănui nimic. Facem o propunere, în baza acelor posibilităţi pe care le avem şi în baza acelor acorduri pe care le-am încheiat deja cu Turcia', a declarat Lavrov, precizând că există interes pentru acest proiect 'din partea Greciei, Macedoniei, Serbiei, Ungariei şi altor ţări din regiune'.

Potrivit lui Serghei Lavrov, la ora actuală 'cel mai important este să fie analizate aspectele practice din punct de vedere logistic, din punct de vedere al finanţării'. 'Cu aceasta se ocupă acum reprezentanţii statelor corespunzătoare, cei care sunt responsabili pentru cooperarea energetică şi, mai concret, în domeniul gazului', a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Grupul rus Gazprom a convenit la 7 mai cu Turcia că livrările de gaze naturale prin noua conductă Turkish Stream vor începe în luna decembrie 2016, transmite AFP.

Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO