1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Lavrov: Rusia nu poate pierde Ucraina

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a dat de înţeles într-un interviu acordat la sfârşitul săptămânii trecute postului de televiziune NTV că Moscova va continua să intervină în afacerile interne ale Ucrainei, comentează luni publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli.

20 oct, 2014 | Agerpres

'Nu putem pierde Ucraina, pentru că Ucraina nu este acel grup de indivizi care a comis o lovitură de stat şi a preluat puterea şi nici naziştii, care mărşăluiesc azi la Kiev şi în alte mari oraşe ucrainene, unde recurg la acte de vandalism, distrug monumente şi îi proslăvesc pe acoliţii lui Hitler', a declarat Lavrov.

Potrivit acestuia, 'Ucraina este pentru noi un popor frate, cel mai apropiat, cu care avem rădăcini comune pe plan istoric, cultural, civilizaţional şi de percepţie a lumii, ca să nu mai vorbim de limbă şi literatură', scrie Agerpres.

Relaţiile actuale dintre preşedinţii rus (Vladimir Putin) şi ucrainean (Petro Poroşenko) confirmă încă o dată că 'vom găsi o cale de ieşire din criza actuală şi îi vom ajuta pe fraţii ucraineni să ajungă la un acord asupra modului în care să-şi aranjeze ţara', a adăugat el.

În acelaşi timp, Lavrov a recunoscut că Petro Poroşenko este preşedintele ales al Ucrainei. 'Oricare ar fi atitudinea noastră faţă de evenimentele care au precedat alegerile prezidenţiale din luna mai a acestui an, Poroşenko este preşedinte ales al Ucrainei', a reiterat ministrul de externe rus, indicând că preşedintele Putin are un dialog constant cu liderul ucrainean, întâlnindu-se cu ocazia mai multor evenimente şi stabilind un contact telefonic eficient.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO