1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Lazea, BNR: România este încă competitivă pe lucruri ieftine precum salarii, energie sau materie primă

România este încă competitivă prin lucruri ieftine precum salarii, energie sau materie primă, a declarat joi, într-o conferinţă de specialitate, economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea.

08 dec, 2016 | Agerpres

'România este încă competitivă prin lucruri ieftine, salarii ieftine, prin energie, prin materie primă ieftină. Ca să devină competitivă şi prin altceva înseamnă să aibă infrastructură, instituţii ca lumea, administraţie publică, deci dacă noi facem reforme structurale şi rezolvăm acele probleme atunci străinii care vin în România vor plăti şi salarii mai mari. Aceloraşi oameni cu aceleaşi calificări ei le plătesc salarii mai mici pentru că străinii văd corupţie, administraţie slabă, drumuri proaste şi atunci ...', a mai arătat Lazea.

Potrivit acestuia, dacă se închide cercul vicios al instituţiilor statului, infrastructurii şi toatele celelalte care trebuie făcute atunci automat vor putea creşte salariile iar acesta este un mesaj complicat de transmis.

'Chiar dacă nu se iau în calcul majorări aprobate recent, un deficit de 3,2% ar pune România alături de Franţa şi Spania ca fiind singurele ţări din cele 28 care depăşesc limita de 3%. Sigur că se va încerca cu chiu cu vai să ne încadrăm în 3%, dar cum? Tăind investiţiile. Primele care se taie, că nu strigă nimeni, sunt investiţiile', a mai spus economistul şef al BNR.

Valentin Lazea participă joi la conferinţa 'Lecţii învăţate & Gala Performanţei 2016 pentru industria bancară', organizată de Oxygen Events.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO