Legea bugetului va ajunge mâine în Parlament după ce azi va fi adoptată forma finală de către Guvern – Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Guvernul se va reuni în şedinţă luni pentru a adopta forma finală a legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, arătând că, cel mai probabil, cele două legi vor ajunge marţi în Parlament, scrie Agerpres. 
Economica.net - lun, 22 feb. 2021, 11:48
Legea bugetului va ajunge mâine în Parlament după ce azi va fi adoptată forma finală de către Guvern - Orban

„În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliului Legislativ. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament. Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Orban a precizat că liberalii vor susţine legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat în forma adoptată de Guvern, potrivit unei decizii luate în conducerea PNL.

„Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, unele dintre ele au fost adoptate, altele nu”, a afirmat liderul PNL, care a indicat că amendamentul privind călătoriile pentru studenţi nu vizează legea bugetului de stat.

Orban a mai menţionat că organizaţiile liberale din Oltenia au formulat un amendament acceptat de Guvern privind acordarea a 20 de milioane de lei pentru finanţarea studiului de fezabilitate a tronsoanelor care fac legătura între Calafat şi Lugoj, pentru conectarea cu coridorul IV Pan european.

Preşedintele PNL a subliniat că toţi parlamentarii coaliţiei de guvernare şi cei din grupul minorităţilor naţionale vor fi mobilizaţi, astfel încât bugetul să treacă de Parlament „într-o formă care să permită atingerea obiectivelor din programul de guvernare”.

„Acest buget este un buget care trebuie să pună bazele unei relansări economice a României, asigurării unei creşteri economice rapide care, în perspectivă, să permită creşterea veniturilor pentru români, indiferent din ce categorie socio-profesională sunt, pe baze economice reale. În acest buget avem cel mai mare buget de investiţii care a fost alocat vreodată, peste 60 de miliarde vor fi alocaţi pentru investiţii, în acest buget ne-am promis un obiectiv ambiţios de a creşte semnificativ absorbţia fondurilor europene”, a spus Orban.

El a mai arătat că Guvernul va trimite legea plafoanelor pentru a intra în dezbaterea Parlamentului.

„Legea plafoanelor se dezbate în mod diferit faţă de legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat. Întâi va fi dezbătută şi votată în Senat, ulterior în Camera Deputaţilor”, a explicat Orban.

Te-ar mai putea interesa și
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile medicale, că această problemă trebuie "judecată cu precauţie",......
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...