Legea defăimării a fost retrimisă la comisie

Deputaţii au aprobat, miercuri, retrimiterea legii defăimării la comisie pentru trei săptămâni cu 154 de voturi „pentru”, 6 „împotrivă”, nicio abţinere, 56 de deputaţi prezenţi refuzând să voteze.
Economica.net - mie, 24 feb. 2016, 13:16
Legea defăimării a fost retrimisă la comisie

Liderul deputaţilor PSD, Florin Pâslaru, a solicitat, miercuri, în deschiderea şedinţei de vot final a Plenului Camerei Deputaţilor, retrimiterea la comisie pentru trei săptămâni a legii defăimării, solicitare criticată de deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

El a susţinut că solicitarea liderului PSD este ilegală şi a precizat că pe ordinea de zi nu poate fi decât un singur punct, solicitarea de aresatare formulată de DNA pentru deputatul Partidei Romilor, Nicolae Păun.

”Nu puteţi să acceptati retrimiterea la comisie a unui proiect de lege care a fost deja votat. În consecinţă, domnule preşedinte (Valeriu Zgonea, n.r.), dumneavoatră încălcaţi astăzi nu numai Regulamentul, ci şi Constituţia. Nu aveţi dreptul să faceţi acest exerciţiu ilegal”, a acuzat Eugen Nicolăescu.

Preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a convocat liderii grupurilor parlamentare pentru a se pune de acord cu privire la prevederile Regulamentului.

În urma consultărilor cu liderii grupurilor parlamentare, Valeriu Zgonea a susţinut că solicitarea de retrimitere este regulamentară.

”Cererea de retrimitere este regulamentară. Nu avem nicio prevedere care să interzică. Dacă nimic nu interzice, permitem. Deschidem o altă cutie a Pandorei”, a explicat social-democratul, afirmând se aşteaptă modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor în perioada următoare.

În urma supunerii la vot a solicitării făcute de Florin Pâslaru, deputaţii au votat retrimiterea la comisie a Legii toleranţei cu 154 de voturi ”pentru”, 6 ”împotrivă” şi nicio abţinere. 56 de deputaţi prezenţi au refuzat să voteze.

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a contestat procedura de vot.

”La votul exprimat mai înainte nu mi-am exprimat votul în niciuna dintre manierele pe care dumneavoastră mi le-aţi cerut. Am fost prezent în sală. Cum mă treceţi? Unde apar? La asta va duce ce aţi făcut dumneavoatră, bătaie de joc la adresa Parlamentului”, a spus Calimente.

Liberalul Cezar Preda a conchis de la tribună că deputaţii ”s-au învârtit până au ajuns în acelaşi loc”.

”Ne-am învârtit până unde am ajuns în acelaşi loc. Toată această poveste a început pe o acuză făcută că din 315 prezenţi în sală, nu şi-au exprimat votul în toate ipostazele decât 285 şi de aici aţi acuzat că ce s-a întâmplat cu diferenţa de voturi care apar că erau în sală şi nu s-au exprimat. Şi acum apar. Este exact acelaşi lucru. (…) Prea multe şmecherii din astea. Încetaţi, dom’le! Aici nu este Consiliu Judeţean sau primărie, este Parlamentul României”, a declarat Cezar Preda.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...