1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

News

Legea pensiilor speciale ale aleşilor locali a fost adoptată în comisiile din Senat

Comisia de constituţionalitate şi cea juridică au adoptat, luni, proiectul legii pensiilor speciale ale aleşilor locali, punându-l în acord cu decizia Curţii Constituţionale, urmând ca senatorii să dea luni sau marţi votul final asupra legii.

25 apr, 2016 | Economica.net

Preşedintele comisiei, senatorul PSD Ovidiu Donţu, a precizat, după şedinţă, că membrii Comisiei pentru constituţionalitate au adoptat amendamentele din raportul comisiei de fond a Camerei Deputaţilor, stabilind că această lege va intra în vigoare din ianuarie 2017, iar banii vor fi acordaţi de la bugetele locale.

Ovidiu Donţu a arătat că nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnaţi definitiv cu executare în exercitarea funcţiei de ales local.

'Există şi posibilitatea ca Ministerul Dezvoltării să elaboreze norme. Nu se pot cumula pensiile de ales local şi cea de parlamentar. După un mandat întreg se primesc aceşti bani şi nu vor primi pensii cei care au fost condamnaţi cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local, primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu Judeţean şi vicepreşedinte de CJ', a adăugat Donţu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO