1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Legea prevenţiei va avea o componentă pentru administraţia locală. Proiectul va fi publicat joia viitoare

Legea prevenţiei va avea o componentă privind administraţia locală, iar proiectul va fi publicat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri săptămâna viitoare, a declarat, miercuri, ministrul de resort Alexandru Petrescu, în cadrul unei întâlniri între Guvern şi reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor.

29 mar, 2017 | Agerpres

'Legea prevenţiei este deja finalizată de circa 2 săptămâni, dar în urma întâlnirilor pe care le-am avut cu Asociaţia Municipiilor din România vom introduce o componentă de prevenţie în ceea ce priveşte administraţia locală şi urmează ca tot schimbul de comunicare internă cu ministerele să se finalizeze luni (3 aprilie - n.r.) şi să o ridicăm joi (6 aprilie - n.r.) pe site-ul instituţiei', a spus Petrescu.

Reprezentanţii Guvernului discută miercuri în Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social despre Legea prevenţiei, Legea educaţiei şi Legea sănătăţii.

În forma sa iniţială, apărută în luna ianuarie a acestui an, proiectul de Lege a prevenţiei prevedea că acei contribuabili care constituie contravenţii ar putea beneficia de măsuri de prevenţie o singură dată pentru fiecare faptă, într-un termen de 5 ani.

Practic, autoritatea care constată contravenţia nu va putea aplica sancţiunea contravenţională la prima constatare ci va încheia un proces-verbal de constatare a neregulilor şi va redacta planul de conformare, care va cuprinde aspecte ce trebuie remediate, precum şi termenul de conformare pentru fiecare faptă. Termenul de conformare nu poate fi mai mic de 7 zile lucrătoare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO