1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Legea de transmitere gratuită de acţiuni ale Portului Constanţa către consiliul local, neconstituţională - CCR

Curtea Constituţională a României a decis joi că sunt neconstituţionale dispoziţiile Legii privind transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de peste 1,3 milioane de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională 'Administraţia Porturilor Maritime' S.A. Constanţa, reprezentând 20% din capitalul social, către Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

16 oct, 2014 | Agerpres

CCR a admis joi cu unanimitate de voturi sesizarea formulată de Avocatul Poporului care a atacat în 9 septembrie actul normativ, scrie Agerpres.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie.

Avocatul Poporului a anunţat în 9 septembrie că a ridicat la CCR excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii 216/2008 în urma sesizării a peste 30 de organizaţii sindicale, persoane fizice şi a senatorului Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa.

Argumentele invocate au vizat conformitatea dispoziţiilor legale criticate faţă de art. 136 alin. (1) şi alin. (2) şi art. 121 alin. (2) din Constituţie.

În opinia Avocatului Poporului, prin actul normativ criticat se aduce atingere dreptului de proprietate al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, astfel cum este prevăzut de art. 136 alin. (2) din Constituţie, întrucât titularii dreptului de proprietate nu pot fi decât statul şi unităţile administrativ-teritoriale, respectiv comune, oraşe, municipii şi judeţe, iar nu consiliile locale sau consiliile judeţene, care sunt autorităţi deliberative.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO