1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Legea privind achiziţia a cinci avioane F16, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind achiziţionarea a cinci avioane F16, scrie Agerpres.

18 dec, 2019 | Agerpres

Legea pentru continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în etapa de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul Programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene" a fost adoptată în procedură de urgenţă de către Parlament.

Programul "Avion multirol al Forţelor Aeriene" a fost aprobat prin hotărâre de către CSAT.

"Urgenţa promovării acestui proiect de lege se datorează condiţiilor de valabilitate a ofertei primite în luna august de la Guvernul Republicii portugheze, valabilă până la finele anului 2019, ea fiind deja amânată la două termene, ultimul fiind pe 22 noiembrie. Ceea ce este important din acest proiect este faptul că cele cinci avioane asigură cadrul pentru transferul de cunoaştere şi tehnologie în România. Astfel, la Aerostar Bacău, cel de-al treilea avion va fi complet refăcut de partea română, sub supraveghere portugheză, iar, începând cu avionul al patrulea, celelalte vor fi refăcute 100% prin contribuţia românească, asigurându-se astfel cadrul ca tot ce înseamnă modernizarea avioanelor F16 să se facă în România şi, de asemenea, mentenanţa principală la avionul F16 să fie asigurată la fabrica Aerostar Bacău", a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, săptămâna trecută în Parlament.

Legea vizează continuarea dezvoltării capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul Programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene", prin atribuirea contractelor de achiziţie pentru pachetul de cinci avioane de la Guvernul Republicii Portugheze şi a pachetului de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul Statelor Unite ale Americii. Totodată, se introduc derogări de la prevederile art.173, art.174 şi ale art.176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO