1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Legea privind introducerea termenului unic pentru retragerea din contractele la distanţă, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/ 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, informează Administraţia Prezidenţială.

19 iun, 2015 | Agerpres

Prin această lege se introduce un termen unic de 14 zile de retragere din contractele încheiate la distanţă şi din cele negociate în afara spaţiilor comerciale şi introducerea unui formular tipizat de retragere care să fie utilizat de consumatori pentru a simplifica procesul de retragere. De asemenea, comercianţilor li se interzice perceperea de la consumatori a unor comisioane care depăşesc costul suportat de comercianţi pentru utilizarea unui anumit mijloc de plată, scrie Agerpres.

'Se consideră că un consumator a dobândit posesia fizică a bunurilor în momentul în care le-a primit, iar în cazul vânzării nesolicitate, consumatorul este scutit de obligaţia de plată în legătură cu bunurile sau serviciile nesolicitate', se arată în actul normativ.

Tot vineri, şeful statului a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul agriculturii, a Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2014 pentru modificarea alin. (3) al Art. 26 din Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România, aprobat prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/ 2005, a Legii privind declararea satului Bicaci, aparţinând comunei Gepiu, judeţul Bihor, localitate-martir a luptei anticomuniste şi a Legii pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2015 privind modificarea şi completarea Legii nr. 217/ 2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO