1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

News

Legea privind parteneriatul public-privat, promulgată de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind parteneriatul public-privat.

23 noi, 2016 | Agerpres

Parlamentul a adoptat în 2013 acest proiect de lege, iniţiat de Guvernul Ponta, însă preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, a cerut reexaminarea.

În 2014, Parlamentul a adoptat din nou actul normativ, însă PNL şi PDL l-au contestat atunci la Curtea Constituţională a României, care a decis că unele prevederi sunt neconstituţionale.

Astfel, CCR a decis că dispoziţiile articolului 38, alineatul 1, din acest act normativ sunt neconstituţionale. Acesta prevedea că 'din motive excepţionale legate de interesul naţional sau local, după caz, partenerul public poate, cu notificarea prealabilă a partenerului privat şi a societăţii de proiect: a) modifică unilateral anumite prevederi ale contractului de parteneriat public-privat, dacă această posibilitate a fost inclusă în documentaţia de atribuire într-o modalitate clară, precisă şi neechivocă, şi fără a se altera natura generică a contractului iniţial sau în orice altă situaţie de modificare unilaterală a contractului prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare, care se aplică în mod corespunzător; b) denunţă unilateral contractul de parteneriat public-privat, în condiţiile legii'.

Legislativul a reluat din nou dezbaterile pe acest proiect în 2015, legea fiind adoptată pe 7 noiembrie 2016 de Camera Deputaţilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO