1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Legea privind scutirea de impozit a profitului reinvestit în echipamente tehnologice, promulgată de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea prin care profitul reinvestit în echipamente tehnologice folosite în scopul desfăşurării de activităţi economice este scutit de impozit.

23 feb, 2015 | Agerpres

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat luni decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Potrivit actului normativ, facilitatea se acordă în limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectivă şi se aplică pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice produse şi/sau achiziţionate după 1 iulie 2014 şi puse în funcţiune până la data de 31 decembrie 2016 inclusiv, scrie Agerpres.

Tot luni şeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.54/2014 privind modificarea Art. 7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea Art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură şi privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 38/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretele pentru eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi.

Astfel, au fost eliberaţi din funcţie Mariana Cîrstocea - judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - pensionare, de la data de 2 martie, Elena Canţăr - judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - pensionare, de la data de 1 mai, Gheorghe Iacob - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud - pensionare, la data de la 1 martie 2015 şi Cristina-Maria Prunaru - judecător la Judecătoria Braşov - demisie, de la data de 1 martie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO