1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Finanţe şi bănci

Legea redevenţelor va conţine şi un impozit de 20% pe profitul obţinut din exportul petrolului sau gazelor - Viorel Ştefan

Pachetul legislativ privind taxarea în domeniul hidrocarburilor va conţine, pe lângă o nouă formulă de stabilire a redevenţelor, şi un impozit suplimentar de 20% pe producţia de petrol şi gaze naturale care nu se prelucrează în ţară, a declarat miercuri Viorel Ştefan, propus pentru preluarea funcţiei de ministru al Finanţelor Publice, după audierile din comisiile de specialitate.

04 ian, 2017 | ECONOMICA.net

"În schema de percepere a redevenţelor vom impune un impozit suplimentar de 20% pe profitul realizat din valorificarea resurselor naturale fără a fi prelucrate în România. Dacă resursa naturală pleacă într-o unitate de procesare în România, nu se va aplica această cotă", a explicat Ştefan.

El a precizat că finalizarea Legii redevenţelor este un obiectiv stabilit pentru trimestrul unu din 2017.

"Suntem în întârziere. De doi ani jucăm în prelungiri în materie de redevenţe şi trebuie curmată această situaţie", a subliniat ministrul propus.

Potrivit unei declaraţii mai vehi a fostului ministru al Finanţelor, Anca Dragu, noul Guvern va moşteni un proiect de lege al redevenţelor, care au rămas neschimbate din 2004.

"Proiectul este finalizat la MFP. Am avut discuții tehnice pe acest proiect, am colaborat și cu experții departamentului fiscal de la FMI. Acest an, 2016, este un an în care activitatea autorităților și a Parlamentului a fost mai scurtă, ne-a lăsat mai puțin timp la dispoziție pentru finalizarea acestui proiect, dar noul Guvern, noul Parlament vor putea prelua un proiect, din punctul nostru de vedere, finalizat", a explicat Anca Dragu.

Potrivit acesteia, proiectul își propune să facă o diferențiere între investițiile în producția offshore de produse petroliere. "În acest proiect am luat în calcul păstrarea redevențelor și o diferențiere pentru onshore și offshore, diferențiere care a fost inclusă și în legea din Parlament, în sensul în care, într-adevăr, investițiile pentru offshore sunt de anvergură mai mare, și aici luăm în considerare deductibilități mai mari pentru offshore, pentru a recunoaște efortul mai mare inițial de investiție", a subliniat Anca Dragu.

Redevenţele pentru petrol şi gaze sunt cuprinse între 3,5% şi 13,5% din valoarea producţiei realizate, în fucţie de puterea zăcământului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO