1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

News

Legea salarizării unitare: consultările pentru elaborarea proiectului vor continua şi în această săptămână

Consultările pentru elaborarea proiectului de lege privind salarizarea unitară vor continua şi în această săptămână, dar discuţiile se vor purta îndeosebi pe latura tehnică între specialiştii în salarizare ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) şi cei ai partenerilor de dialog social, astfel încât actul normativ să poată fi finalizat până la sfârşitul lunii martie.

13 mar, 2017 | Agerpres

Discuţiile pe marginea salarizării unitare au început luni, 6 martie, când au fost chemaţi la consultări reprezentanţi ai sindicatelor din ordine publică, şi au continuat marţi, 7 martie, cu sindicatele din Sănătate. Joi, 9 martie, au avut loc consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, iar vineri, 10 martie, cu cei din Cultură.

Noua Lege a salarizării nu se va mai baza pe clase de salarizare, ci pe funcţii, grade şi gradaţii şi ar urma să fie adoptată până la 1 iulie, respectându-se o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei pentru patru ani, a anunţat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Documentul prevede o creştere medie a salariilor bugetarilor de 56% în următorii patru ani.

Potrivit ministrului de resort, toţi bugetarii vor avea incluse în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană. Aceasta a subliniat că draftul legii salarizării va fi gata probabil la finele lunii martie, când vor fi finalizate discuţiile cu toţi partenerii.

Olguţa Vasilescu susţine că proiectul Legii salarizării în sectorul bugetar porneşte de la nişte baze corecte şi, după ce va fi discutat cu toate federaţiile sindicale, va fi transmis direct la Parlament.

'Deocamdată suntem în discuţii cu sindicatele. Eu cred că este o lege bună, sigur că nu cred că este o lege perfectă, nicio lege nu mulţumeşte pe toată lumea, dar măcar este o lege care porneşte de pe nişte baze corecte şi urmează ca, după ce trecem prin toate federaţiile sindicale, să transmitem proiectul de lege direct la Parlamentul României', a spus săptămâna trecută ministrul Muncii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO