1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

News

Legea vaccinării este finalizată. Va fi pusă curând în dezbatere publică - Ministrul Sănătăţii

Legea vaccinării este finalizată şi va fi pusă în dezbatere publică foarte curând, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, subliniind că scopul acesteia este de a da baza legală pentru crearea de stocuri cu aceste produse medicale.

10 noi, 2016 | Agerpres

'Avem stocuri pentru toate vaccinurile în acest moment. Există însă probleme de aprovizionare cu vaccinurile, asta nu este un secret, au existat dintotdeauna. Unul dintre scopurile Legii vaccinării este tocmai acesta - de a ne asigura, de a ne da baza legală, de a oferi Ministerului Sănătăţii baza legală pentru a face stocuri. Legea vaccinării presupune că o să avem stocuri de un an de zile pentru toate vaccinurile', a precizat Vlad Voiculescu.

Referindu-se la contractele de management pentru spitale, el a afirmat că se lucrează la mai multe ordine de ministru în acest sens, dar şi la o ordonanţă de urgenţă care va preciza cine poate concura şi ce va trebuie să facă un manager de spital.

'Lucrăm la cele opt ordine ministru. Vom avea o ordonanţă de urgenţă care va putea schimba ceva în Legea 95 referitor la cine va putea concura, cine poate să devină manager de spital şi pe ce ar trebui să se concentreze un manager de spital. Părerea noastră fermă este că un manager de spital trebuie să se concentreze pe managementul de spital', a arătat Voiculescu.

Întrebat despre sistemul informatic al cardului naţional de sănătate, ministrul a spus că există un contract de mentenanţă câştigat de firma Team Net în urmă cu mai bine de o lună, contract care va fi semnat până săptămâna viitoare. 'Dacă Team Net nu o să semneze contractul, aşa cum este legal, atunci cu siguranţă ne vom schimba strategia, Casa îşi va schimba strategia. Va exista o altă măsură. (...) Casa are nevoie de o firmă care să asigure fiabilitatea sistemului. Dacă nu va fi o firmă, va fi alta', a spus ministrul Sănătăţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO