Lego înregistrează o creştere solidă a profitului şi vânzărilor în toate regiunile

Producătorul danez de jucării Lego a anunţat miercuri o creştere de 23% a vânzărilor în primul semestru până la 14,1 miliarde de coroane (1,88 miliarde de euro), graţie expansiunii pe piaţa din Asia, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.
Economica.net - mie, 02 sept. 2015, 11:40
Lego înregistrează o creştere solidă a profitului şi vânzărilor în toate regiunile

Profitul net semestrial a crescut cu 31% în ritm anual, până la 3,55 miliarde de coroane.

‘Chiar dacă toate regiunile noastre au înregistrat creşteri de două cifre în prima jumătate a lui 2015, suntem deosebit de încântaţi că Asia a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere, date fiind investiţiile considerabile pe care le facem acolo pentru a promova globalizarea companiei’, a declarat directorul comercial de la Lego, Loren I Shuster.

Creşterile înregistrate în primele şase luni ale acestui an sunt cu atât mai impresionante cu cât rezultatele de anul trecut ale companiei au fost puternic impulsionate de filmul ‘The Lego Movie,’ lansat de studiourile Warner Bros.

Potrivit estimărilor realizate de Euromonitor, în 2014 firma daneză a controlat aproximativ 66% din piaţa jucăriilor de construcţie iar cota sa pe piaţa totală a jocurilor şi jucăriilor era de aproximativ 4,2%. Firma de cercetare prognozează că până în 2019 piaţa mondială a jucăriilor de construcţie va ajunge la 14,5 miliarde de dolari, de la 9,3 miliarde de dolari în 2014.

Pentru a controla o cotă de piaţă cât mai mare Lego îşi continuă expansiunea în Asia, prin construirea unei noi uzine la Jiaxing, China, care va acoperi cererea regională. Personalul acestei uzine ar urma să crească de la 230 la 600 de angajaţi până la finele anului iar uzina va deveni complet operaţională în 2017.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, din centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să ştie că în limba latină ‘lego’ înseamnă ‘eu îmbin’.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România, estimată la 200 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste ...
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ajung marţi în România 
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ...
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi ...
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
 Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în ...