Lenovo: Era „hipercreşterii” pe piaţa smartphone-urilor din China s-a încheiat

Lenovo Group a avertizat că era "hipercreşterii" pe piaţa smartphone-urilor din China s-a încheiat, după ce compania a raportat cel mai lent ritm de creştere a vânzărilor din ultimele şase trimestre, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 07 nov. 2014, 20:24
Lenovo: Era

Acţiunile Lenovo au ajuns la cel mai scăzut nivel din 24 iunie, după ce compania a raportat creşterea veniturilor cu 7,2% în trimestrul trei din 2014, cel mai redus ritm din martie 2013, şi sub estimările analiştilor. Vineri, titlurile Lenovo au înregistrat cel mai semnificativ declin în indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong.

Directorul general Yang Yuanqing a extins activitatea diviziilor de servere şi telefoane mobile pentru a contracara declinul vânzărilor de calculatoare, în condiţiile în care Lenovo este cel mai mare producător de PC-uri din lume. Luna trecută, Lenovo a finalizat achiziţionarea producătorului american de telefoane mobile Motorola Mobility de la gigantul american Google, pentru 2,91 miliarde de dolari, compania chineză sperând astfel să se extindă pe piaţa smartphone-uri.

Pe piaţa chineză vânzările de telefoane mobile inteligente încetinesc, pe fondul sporirii concurenţei dintre producătorii locali. În trimestrul trei din 2014, Lenovo a fost depăşită de grupul chinez Xiaomi, care a urcat pe locul trei după ce şi-a triplat livrările de smartphone-uri, la 17,3 milioane de unităţi, înregistrând o cotă de piaţă de 5,3% pe plan global, a anunţat recent firma de cercetare de piaţă International Data Corp (IDC).

„Industria se schimbă faţă de ultimii ani, când China înregistra un ritm de creştere mult mai rapid decât restul lumii”, a afirmat Yang Yuanqing. Acesta a adăugat: „Piaţa se schimbă şi China nu va mai înregistra o hipercreştere”.

Vineri, acţiunile Lenovo înregistrau un recul de 5% la bursa din Hong Kong, după ce joi au scăzut cu 5,1%, cel mai semnificativ declin din 4 februarie.

În trimestrul trei din 2014, Lenovo a înregistrat o creştere de 38% a livrărilor de smartphone-uri, la 16,9 milioane de unităţi, ocupând astfel locul patru pe plan mondial, conform datelor IDC. Compania chineză se situa pe locul patru în lume, în urma Samsung Electronics, Apple Inc şi Xiaomi. În China, Lenovo a căzut pe locul trei, după Xiaomi şi Samsung, a anunţat firma de cercetare de piaţă Canalys.

Anul acesta, vânzările de smartphone-uri în China ar urma să ajungă la 426 milioane de unităţi, faţă de 214 milioane de unităţi în urmă cu doi ani, a estimat International Data Corp.

„Vânzările au încetinit şi vor scădea gradual, înregistrând un avans sub 10% în următorii ani”, susţine analistul Kiranjeet Kaur de la IDC.

Vânzările Lenovo în perioada iulie-septembrie 2014 s-au ridicat la 10,5 miliarde de dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 11,3 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din UE, a anunţat miercuri Autoritatea de reglementare în domeniul energiei şi......
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
Un număr de 25.753 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale ...
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să încalce reglementările UE
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să ...
Comisia Europeană elaborează orientări privind măsurile pe care le pot lua statele membre UE pentru a gestiona problema ...
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil să nu poată să facă asta
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil ...
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că, dacă va creşte preţul gigacaloriei, sunt bani pentru majorarea subvenţiei, ...