Leonard Bărăscu, SANITAS: Procentul de creştere a salarizării în domeniul sănătăţii este în medie de 56,6% până în 2021

Proiectul de lege a salarizării este unul bun, sumele cuprinse ne-au mulţumit, pentru început, şi sperăm să nu avem surprize astfel încât o parte dintre colegii noştri să fie omişi, a declarat marţi Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS, la finalul întâlnirii de la Ministerul Muncii pe tema proiectului de lege privind salarizarea unitară.
Economica.net - mar, 07 mart. 2017, 20:02
Leonard Bărăscu, SANITAS: Procentul de creştere a salarizării în domeniul sănătăţii este în medie de 56,6% până în 2021

‘Am vizualizat un draft, deocamdată se mai poartă discuţii pe el. Am cercetat dacă toată lumea este prinsă în acest draft, lucrurile merg spre bine, este o lege bună, sunt sume care pentru început ne-au mulţumit, dar sper să nu mai avem surprize ca data trecută, ca o parte dintre colegii noştri să fie omişi. Procentul de creştere este o medie de 56,6% până în 2021, în domeniul sănătăţii’, a declarat Leonard Bărăscu.

Acesta a precizat că îşi doreşte ca federaţia să aibă cât mai repede proiectul de lege pentru a putea lucra pe anexe, respectiv pe regulamentul de sporuri.

‘Nemulţumiri, pentru început, au fost de la colegii noştri, pentru că unora dintre ei nu li se mai dublează de la început sumele pe care le aveau. Vorbim de anumite specialităţi, cum ar fi cei din anatomia patologică. Sunt salarii destul de mari dar nu mai sunt duble, cum erau la prima variantă pe care au avut-o, dar aici încercăm cu reprezentanţii să găsim soluţii. Din punctul de vedere al Federaţiei SANITAS, este bine cum s-a început. Se răspunde cerinţelor pe care colegii le au din teritoriu, cu condiţia să avem draftul cât mai repede şi legea să iasă şi mai repede, ca să putem lucra pe ceea ce înseamnă anexele, anume regulamentul de sporuri şi celelalte lucruri care trebuie ordonate’, a mai spus Leonard Bărăscu.

Potrivit acestuia, proiectul include şi două norme de hrană, care înseamnă două salarii minime pe economie, iar 5% din procentul alocat spitalului va rămân la nivelul ordonatorului de credite.

‘Avem în plus, nu ca o compensare în mod neapărat, dar sunt două norme de hrană, care înseamnă două salarii minime pe economie. În afară de aceasta, 5% din procentul alocat spitalului rămâne la nivelul ordonatorului de credite, iar acest lucru este foarte important şi poate să crească sumele pe care le vor primi colegii noştri’, a spus preşedintele SANITAS.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş, a declarat că apreciază intenţia Guvernului de a se ocupa şi de salariile medicilor rezidenţi.

Iulian Pope, prim vicepreşedintele SANITAS, a subliniat că personalul medical va avea funcţii comune cu asistenţa socială.

‘Regulamentul de sporuri va fi o altă discuţie. Sănătatea şi asistenţa socială vor fi dintre domeniile cu o salarizare decentă, să spun aşa, vor fi creşteri importante pentru medici, de peste 100%. Mai avem un lucru bun, faptul că şi în această lege, asistenţa socială intră alături de sănătate, cu funcţiile comune, iar aici vorbesc despre medici, asistenţi medicali, acestea fiind funcţii comune, deci a fost o discuţie bună, ar fi putut fi şi mai bună, dacă aveam un draft al legii’, a declarat Iulian Pope.

Reprezentanţii sindicatelor din Sănătate s-au întâlnit, marţi, la sediul Ministerului Muncii, cu ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, şi ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, pentru consultări pe tema proiectului Legii salarizării unitare.

Seria de consultări cu reprezentanţii sindicatelor pe marginea proiectului de lege privind salarizarea unitară continuă joi, 9 martie, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...