Leonard Bărăscu, SANITAS: Procentul de creştere a salarizării în domeniul sănătăţii este în medie de 56,6% până în 2021

Proiectul de lege a salarizării este unul bun, sumele cuprinse ne-au mulţumit, pentru început, şi sperăm să nu avem surprize astfel încât o parte dintre colegii noştri să fie omişi, a declarat marţi Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS, la finalul întâlnirii de la Ministerul Muncii pe tema proiectului de lege privind salarizarea unitară.
Economica.net - mar, 07 mart. 2017, 20:02
Leonard Bărăscu, SANITAS: Procentul de creştere a salarizării în domeniul sănătăţii este în medie de 56,6% până în 2021

‘Am vizualizat un draft, deocamdată se mai poartă discuţii pe el. Am cercetat dacă toată lumea este prinsă în acest draft, lucrurile merg spre bine, este o lege bună, sunt sume care pentru început ne-au mulţumit, dar sper să nu mai avem surprize ca data trecută, ca o parte dintre colegii noştri să fie omişi. Procentul de creştere este o medie de 56,6% până în 2021, în domeniul sănătăţii’, a declarat Leonard Bărăscu.

Acesta a precizat că îşi doreşte ca federaţia să aibă cât mai repede proiectul de lege pentru a putea lucra pe anexe, respectiv pe regulamentul de sporuri.

‘Nemulţumiri, pentru început, au fost de la colegii noştri, pentru că unora dintre ei nu li se mai dublează de la început sumele pe care le aveau. Vorbim de anumite specialităţi, cum ar fi cei din anatomia patologică. Sunt salarii destul de mari dar nu mai sunt duble, cum erau la prima variantă pe care au avut-o, dar aici încercăm cu reprezentanţii să găsim soluţii. Din punctul de vedere al Federaţiei SANITAS, este bine cum s-a început. Se răspunde cerinţelor pe care colegii le au din teritoriu, cu condiţia să avem draftul cât mai repede şi legea să iasă şi mai repede, ca să putem lucra pe ceea ce înseamnă anexele, anume regulamentul de sporuri şi celelalte lucruri care trebuie ordonate’, a mai spus Leonard Bărăscu.

Potrivit acestuia, proiectul include şi două norme de hrană, care înseamnă două salarii minime pe economie, iar 5% din procentul alocat spitalului va rămân la nivelul ordonatorului de credite.

‘Avem în plus, nu ca o compensare în mod neapărat, dar sunt două norme de hrană, care înseamnă două salarii minime pe economie. În afară de aceasta, 5% din procentul alocat spitalului rămâne la nivelul ordonatorului de credite, iar acest lucru este foarte important şi poate să crească sumele pe care le vor primi colegii noştri’, a spus preşedintele SANITAS.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş, a declarat că apreciază intenţia Guvernului de a se ocupa şi de salariile medicilor rezidenţi.

Iulian Pope, prim vicepreşedintele SANITAS, a subliniat că personalul medical va avea funcţii comune cu asistenţa socială.

‘Regulamentul de sporuri va fi o altă discuţie. Sănătatea şi asistenţa socială vor fi dintre domeniile cu o salarizare decentă, să spun aşa, vor fi creşteri importante pentru medici, de peste 100%. Mai avem un lucru bun, faptul că şi în această lege, asistenţa socială intră alături de sănătate, cu funcţiile comune, iar aici vorbesc despre medici, asistenţi medicali, acestea fiind funcţii comune, deci a fost o discuţie bună, ar fi putut fi şi mai bună, dacă aveam un draft al legii’, a declarat Iulian Pope.

Reprezentanţii sindicatelor din Sănătate s-au întâlnit, marţi, la sediul Ministerului Muncii, cu ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, şi ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, pentru consultări pe tema proiectului Legii salarizării unitare.

Seria de consultări cu reprezentanţii sindicatelor pe marginea proiectului de lege privind salarizarea unitară continuă joi, 9 martie, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministerul Energiei – Aviz negativ pentru Cristina Prună, la auderile pentru Guvernul Cioloş
Ministerul Energiei – Aviz negativ pentru Cristina Prună, la auderile pentru Guvernul Cioloş
Cristina Prună a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Energiei din partea comisiilor de specialitate ...
Două localități de lângă Cluj au primit internet prin fibră optică
Două localități de lângă Cluj au primit internet prin fibră optică
Locuitorii a două localități de lângă Cluj-Napoca vor avea acces la internet de mare viteză printr-o soluție inovatoare ...
Plata cu Bitcoin la peste 400 milioane de magazine online prin extensia ZoidPay pentru Google Chrome
Plata cu Bitcoin la peste 400 milioane de magazine online prin extensia ZoidPay pentru Google Chrome
Lansarea extensiei ZoidPay pentru Google Chrome urmează să schimbe modul în care oamenii efectuează cumpărături online: ...