1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Extern

Letonia anunţă că a identificat o navă militară rusă în apropiere de graniţele sale

Letonia a anunţat miercuri că a identificat o navă militară rusă nu departe de graniţele sale maritime, mica ţară baltică semnalând astfel pentru a treia oară în ultima săptămână prezenţa unor vase militare ruse în apropierea frontierelor sale.

29 apr, 2015 | Agerpres

'O corvetă antisubmarin a marinei militare ruse a fost observată la 29 aprilie în zona economică exclusivă a ţării, la o distanţă de şapte mile marine de graniţa Letoniei', au indicat forţele militare letone într-un comunicat citat de Unian.

Acest anunţ intervine după ce autorităţile letone au semnalat săptămâna trecută, la un interval de două zile, prezenţa unei nave de război ruse din clasa Berioza şi a unei nave de escortă în zona economică exclusivă a Letoniei din Marea Baltică.

Agenţia de presă ucraineană menţionată notează că, de la începutul conflictului din Ucraina, avioane şi nave militare ruse sunt observate frecvent în apropiere de graniţele maritime şi aeriene ale ţărilor baltice, prezenţa acestora constituind o demonstraţie de forţă din partea Rusiei, care vrea să testeze în acelaşi timp reacţia NATO.

Deşi în general spaţiul aerian şi maritim nu este încălcat, în cazul avioanelor acestea reprezintă un pericol pentru aviaţia civilă. Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) semnala recent o 'creştere semnificativă' a 'incidentelor de securitate' în 2014 deasupra Mării Baltice, în care avioane de pasageri au trecut prin apropierea unui aparat militar rus devenit invizibil după ce a tăiat orice comunicaţie asupra poziţiei sale.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO