LG şi Samsung pariază pe tehnologia viitorului şi prezintă primele televizoare din lume cu ecran 8k

În timp ce pentru mare parte a lumii tehnologia 4k este încă innacesibilă, fiind într-o gamă de preţ de top, producătorii coreeni LG şi Samsung vor prezenta primele televizoare cu rezoluţie 8k din lume la târgul de tehnologie IFA din Berlin, care va debuta vineri, 31 august.
Lidia Neagu - joi, 30 aug. 2018, 19:08
LG şi Samsung pariază pe tehnologia viitorului şi prezintă primele televizoare din lume cu ecran 8k

8K se referă la rezoluția unui ecran TV şi are de două ori mai mulți pixeli ca 4K, ceea ce face imaginile mai clare, în special la dimensiuni mai mari ale ecranului, de la 65 de inci în sus.

Televizorul celor de la Samsung se numește Q900 și va fi disponibil începând cu sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Pentru clienții din SUA, Q900 va avea un ecran de 85 de inchi, dar în Marea Britanie și restul Europei vor fi disponibile în mai multe dimensiuni, de 65, 75 și 82 de inci.

Având în vedere că încă nu există conţinut 8k, Samsung se bazează acum pe tehnologia de upscaling. Pentru a crea imagini de 8K din conținut non-8K, Samsung spune că va folosi inteligența artificială pentru a crea algoritmi care să recunoască modele, forme și obiecte și să completeze cu exactitate detaliile. Pentru a face acest lucru, Samsung va folosi o bază de date de imagini uriaşă care se va actualiza în mod constant pe măsură ce învață să recunoască noi obiecte. Baza de date își va transmite cunoștințele în mod regulat televizoarelor individuale Q900, asigurându-le că fiecare televizor are cea mai recentă și cea mai mare tehnologie de upscaling.

„La Samsung, am lucrat neobosit de-a lungul anilor pentru a împinge industria înainte în ceea ce privește calitatea imaginii premium, iar introducerea Q900FN cu 8K AI Upscaling este o componentă integrală pe măsură ce privim spre viitorul ecranelor”, a spus Jongsuk Chu, Senior Vice President of Visual Display Business la Samsung Electronics, într-un comunicat de presă.

LG nu a specificat o dată pentru lansarea şi nici pieţele pe care va concura, dar compania a anunțat, de asemenea, un nou televizor UHD 8K. Este un OLED de 88 de inci cu peste 33 milioane de pixeli la o rezoluţie de 7680 x 4320.

„Primul televizor OLED de 8K al LG este punctul culminant al realizărilor tehnologice și următorul pas evolutiv în tehnologia de afișare. Televizorul 4K OLED a jucat un rol major în remodelarea industriei TV, iar LG este convins că OLED 8K va face același lucru”, a declarat președintele companiei LG Home Entertainment, Brian Kwon.

LG spune, într-un comunicat de presă, că se aşteaptă ca începând cu acest an, livrările de televizoare cu ecran OLED să se dubleze și să ajungă la peste nouă milioane de unități până în 2022. LG va continua să crească cota OLED în portofoliul său de televizoare premium și susţine adoptarea pe scară largă de către consumatori a televizoarelor OLED.

„În timp ce piața de televiziune 8K se află încă în fază incipientă, este de așteptat să crească la mai mult de 5 milioane de unități până în 2022, iar LG se angajează să conducă piața ultra-premium cu tehnologia TV OLED de 8K”, se arată în comunicatul LG.

Niciuna dintre companii nu a dezvăluit preţul unui astfel de televizor, însă în mod cert acestea nu vor fi ieftine. Dacă luăm în calcul că preţul pentru primul LG OLED de 77 de inci costa 25.000 de dolari, când a fost lansat acum patru ani, putem spune că preţul unui dispozitiv 8k nu va fi sub acest nivel.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...