1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

Libanezii de la CFH au cumpărat Day Tower din piaţa Unirii, livrată în 2018 de Day Group

Libanezii de la Corporate Finance House Group (CFH) au cumpărat compania care deține clădirea de birouri Day Tower din București, clădire dezvoltată de Dimitris Mourkakos din cadrul Day Group și finalizată la sfârșitul anului 2018. Investitorul a fost asistat de Savills, fiind prima sa investiție în România,iar dezvoltatorul a fost reprezentat de Crosspoint Real Estate. Preţul de vânzare e estimat de Economica.net la circa 20 de milioane euro, iar randamentul pare a fi sub 7%, o premieră în ultimii 12 ani.

22 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Day Tower este o clădire de birouri nouă, de clasă A, cu o suprafață închiriabilp de 11.700 mp, finalizată în 2018, aproape de centrul istoric al orașului, în imediata apropiere a Bibliotecii Naționale a României și a Tribunalului București, și aproape de Palatul Parlamentului, a doua clădire administrative  ca mărime în lume, după Pentagon.

Clădirea găzduiește sediul Enel din România, unul dintre liderii la nivel global în sectorul energetic, cu un contract de închiriere securizat pe termen lung. 

„Această tranzacție marchează intrarea într-o nouă etapă de dezvoltare a pieței de investiții din România. Tranzacția va determina creşterea încrederii altor investitori și dezvoltatori în premizele pozitive ale pieţei imobiliare din București. Compresia randamentelor prime la clădirile de birouri pe care am observat-o în ultimii ani, precum și diversificarea capitalului vor determina cel mai probabil o creștere a lichidității și, ulterior, o repoziționare a pieței românești, drept o destinație care nu mai poate fi ignorată de marile fonduri de investiții", spune Codrin Matei, Managing Partner, Crosspint Real Estate.

CFH este o bancă de investiții înființată în 1998 și este o subsidiară a First National Bank Group, cu operațiuni în Orientul Mijlociu. CFH a realizat tranzacții cu o valoare cumulată de peste patru miliarde de dolari.

Compania de investiții libaneză a mai cumpărat acum doi ani două proprietăți în Germania și SUA și mai deține patru proprietăți în Germania.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO